Hlavní obsah

Házenkářka Jeřábková rozstřílela Most. Nemůžu šetřit ani kamarádky, směje se

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Proti Mostu, kde čtyři roky působila, se chtěla pořádně ukázat. Házenkářka Markéta Jeřábková dovedla norský Kristiansand k jasnému vítězství 43:21 jedenácti góly. Most v chomutovském azylu tak vyšel opět naprázdno a po sedmi kolech skupinové fáze Ligy mistryň zůstává na nule bodů. Proti dvojnásobnému šampionovi z posledních dvou let se statečně držel první poločas. S 26letou spojkou na palubovce ale Zmije naprosto dominovaly.

Foto: Česká házená

Markéta Jeřábková v dresu české reprezentace (archivní foto)

Článek

Čtrnáct střel, jedenáct branek. Jeřábková, která patří do elitní desítky kanonýrek Ligy mistryň, byla při chuti. „Fakt jsem se sem těšila. Už od losu. Musím poděkovat za přivítání i fanouškům. Opravdu příjemný návrat," pochvalovala si. Bývalé spoluhráčky ovšem vůbec nešetřila. „Jasně, mám tu kamarádky, ale nemůžu na ně přece brát ohled," smála se.

Dres Kristiansandu obléká i křídelnice Jana Knedlíková, pětinásobná šampionka nejprestižnější soutěže. „Bylo fajn zase vidět známé tváře a mít možnost s holkami z reprezentace prohodit pár slov," říkala autorka čtyř tref, kterými pomohla vytvořit devítigólový náskok hostů v první půli.

Baník však předvedl sympatické vzepětí a mohl se před přestávkou dotáhnout dokonce na rozdíl tří branek. Po zbytečné ztrátě však prohrával 15:20. „Ale tahle pasáž, kdy jsme se držely, byla ohromný zážitek. První poločas jsem si moc užila. Je čest si zahrát proti tak skvělým házenkářkám," libovala si křídelnice Severočešek Adéla Stříšková.

Pak ale norské šampionky úřadovaly a druhou půli ovládly 23:6. „Asi jsme si mysleli, že nás soupeř pořád nechá hrát. Ale rozdíl oproti naší nejvyšší soutěži musí vidět každý. V rychlosti, síle i technice," uvědomovala si Stříšková.

I když jsou ambice Mostu úplně jiné než Kristiansandu, který chce získal třetí titul v Lize mistryň v řadě, Černí andělé si historicky druhou účast užívají. „Tahle škola se bude hodit," mínila Stříšková. A bývalá spoluhráčka Jeřábková souhlasí. „Jsou tu mladé hráčky, které si třeba ještě nezahrály v zahraničí. Tohle je pro ně velká zkušenost," doplnila.

Reklama