Hlavní obsah

Házenkářky Mostu vyhrály úvodní finále nad Slavií o čtyři góly

Házenkářky Mostu vstoupily vítězně do finále play off interligy a mají nakročeno k zisku osmého českého titulu v řadě. V úvodním utkání vyhrály 25:21 v hale Slavie Praha, s níž bojují o trofej popáté za sebou. Do odvety, která se hraje za týden v Mostu, si tak vezou čtyřbrankový náskok.

Foto: http://www.dhk-banikmost.cz/

Házenkářky Mostu

Článek

Mostečanky vládnou české házené nepřetržitě od sezony 2012/13, kdy získaly první titul. Pokud popáté za sebou a celkově pošesté porazí Slavii ve finále, odpoutají se osmým prvenstvím právě od Pražanek na prvním místě historické tabulky nejvyšší české soutěže.

Favorizovaní "Černí Andělé" nastoupili do zápasu razantně a po šestibrankové sérii šli v úvodu do vedení 6:0. Domácí Slavia dokázala do poločasu stáhnout manko na rozdíl jediného gólu 12:13 a po přestávce sváděla s Mostem vyrovnaný souboj. Ve druhé části Pražanky dvakrát vyrovnaly, Severočešky ale pokaždé dokázaly opět odskočit.

Nejlepší střelkyní úvodního finále byla hostující Valerie Smetková s osmi góly, jen o jednu branku méně si v domácím dresu připsala Magdalena Svobodová.

Reklama

Související témata: