Hlavní obsah

Hermanová se Slukovou musely na šampionátu plážových volejbalistek opravovat

Opava

Na domácím beachvolejbalovém šampionátu v Opavě jsou v semifinále největší favorité. Jen Barbora Hermannová s Markétou Nausch Slukovou si cestu prodloužily, protože prohrály ve čtvrtfinále a musely projít jedním kolem oprav. Nakonec vše zvládly a v nedělním duelu o finále vyzvou Michaelu Kubíčkovou s Michalou Kvapilovou. Vítězné tažení zaznamenala dvojice Martina Maixnerová s Marií Sárou Štochlovou, suverénně si počínali domácí jedničky Ondřej Perušič a David Schweiner, kteří neprohráli ani set. Finálové zápasy jsou na programu od 14:00.

Foto: ČVS/Kohelka

Favoritky Barbora Hermannová s Markétou Nausch Slukovou musely na mistrovství republiky jednou opravovat, stejně ale postoupily do semifinále.

Článek

Duo Maixnerová - Štochlová vyhlásilo, že chce na stupně vítězů a zatím vše vychází. Na UNIQA Mistrovství republiky si dvojice MK poradila s nasazenými jedničkami. Ve čtvrtfinále porazila Hermannovou a Slukovou ve třech setech. V semifinále tak narazí na Danielu Resovou a Miroslavu Dunárovou. Zároveň poslaly favoritky na opravné kolo. Hermannová se Slukovou si však v následném duelu poradily s Martinou Williams a Sárou Olivovou a dostaly se tak do semifinále.

V atraktivním a očekávaném utkání největší favoritky vyzvou nasazené dvojky – Kvapilovou s Kubíčkovou. Ty zatím turnajem postupovaly bez ztráty setu. „V Opavě se nám zatím hraje dobře. Jinak je to specifický turnaj kvůli aktuální situaci. Snažíme se držet dál od fanoušků, jenom se rozcvičíme, odehrajeme zápas a pak jedeme pryč na hotel," popisovala Kubíčková. „Na semifinále s Maki a Bárou se hodně těšíme, pro tento zápas jsme sem také přijely."Semifinálový program začne hned v neděli ráno v 9:00.

„Musíme vstávat celkem brzo, je to třetí den turnaje a já mám v těchto fázích ráda delší rozcvičku," popsala Sluková, jak se bude připravovat. Pomoci by hvězdám měli také fanoušci – její parťačka je totiž z Ostravy. „Už v sobotu tu Bára měla rodinu, zítra dorazí určitě taky. Přišla se ale podívat i spousta jiných fanoušků, atmosféra byla super."

Výborně na turnaji působí Perušič se Schweinerem. Domácí jedničky hrají v letošním roce svůj druhý turnaj, minulý víkend pomohli k výhře týmu Beachclub Strahov. V neděli vyzvou v bitvě o finále Patrika Maňase a Jiřího Sedláka. Ve druhém semifinálovém duelu nastoupí Václav Berčík a Jan Dumek proti Jakubu Šépkovi a Tomáši Semerádovi. „Zítra přijde to důležité. Zatím jsme byli schopní soupeře přetlačit taktikou a dobrým výkonem. Všichni ale v letošním roce hrají dobře," prohlásil Dumek.

Reklama