Hlavní obsah

Hráli jsme nad náš limit, těší kouče volejbalistek. Náročný turnaj pomáhá hráčkám růst

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Porážka se vztyčenou hlavou. Šance českých volejbalistek na postup na olympijské hry se po prohře se Srbskem sice smrskla už jen do teoretické roviny, herní projev proti mistryním světa byl však příslibem. Reprezentantky stejně jako v nedávném čtvrtfinále mistrovství Evropy vzaly favoritovi set, tentokrát se s ním však držely do všech koncovek.

Foto: Marek Pirner

Ilustrační snímek.

Článek

Čtvrtý zápas v pěti dnech. I kvůli nabitému programu trenér Jannis Athanasopulos mírně protočil sestavu. „Musím říct, že všechny hráčky odvedly výbornou práci. Tlačili jsme nad náš limit. Nejdůležitější bylo, že jsme hráli uvolněně. Jen tak předvádíme skvělý volejbal,“ hodnotil řecký kouč.

Velkou mentální sílu ukázaly volejbalistky ve třetím setu. V dramatické koncovce odvrátily tři mečboly a sadu ovládly poměrem 32:30. „Favoritky jsme dokázaly potrápit. Vyhraný set proti takovému soupeři se cení. Ale v klíčových momentech bylo vidět, že Srbky jsou světová extratřída,“ uznala smečařka Eva Hodanová.

Takové zápasy proti nejlepším týmům světa ale hráčky výrazně posouvají. „Je pro nás důležité měřit se s takovými soupeři. Skvělá zkušenost,“ pochvalovala si i Veronika Dostálová, která na liberu nahradila Danielu Digrínovou.

Souhlasí i kouč Athanasopulos. „Takhle kvalitně obsazený turnaj nám pomáhá růst. I když je to složité, protože vůbec poprvé zažíváme tak nabitý program, kdy hrajeme zápas každý den,“ mínil trenér.

Teď však české hráčky výjimečně čeká volný den. Poté vyzvou Mexiko, Ukrajinu a na závěr Kanadu. Z prvních čtyřech duelů mají na kontě jen překvapivou výhru nad Dominikánskou republikou a do Paříže se s největší pravděpodobností nepodívají.

Reklama

Související témata: