Hlavní obsah

Hvězdu Olympiakosu nadchl Tábor. Před zápasem stihne posilovnu i šlofíka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vypadá to na pohádkový příběh. S volejbalem začala v sedmi letech, už v třinácti pak nasála atmosféru extraligy v dresu Liberce. Jako osmnáctiletá dostala Michaela Mlejnková pozvánku do volejbalové reprezentace, kde se vypracovala v hlavní oporu. S národním výběrem se hráčka Olympiakosu chystá na nadcházející mistrovství Evropy. Jak vypadá den hvězdné české reprezentantky před vrcholnou sportovní akcí?

Česká volejbalová reprezentantka Michaela Mlejnková.Video: Sport Invest

 
Článek

„Měla jsem docela kliku, že jsme v Turecku skončily brzy a já měla čas plynule přepnout z klubových povinností na záležitosti v národním dresu. A ještě si užít rodinu i přátele,“ vrací se na přelom dubna a května sedmadvacetiletá Mlejnková, která pochází z Turnova.

Během kariéry působila v Německu, Polsku, Francii, Turecku a od příští sezony bude oblékat dres řeckého Olympiakosu Pireus. Letní měsíce pětinásobné nejlepší volejbalistky Česka však plní reprezentační povinnosti. S národním týmem ji čeká mistrovství Evropy, následně pak kvalifikace o olympijské hry.

„Pravidelně jezdíme na soustředění do Tábora. Myslím, že jde o nejlepší domácí destinaci. Hala je kousek od hotelu, máme k dispozici vlastní posilovnu a můžeme si v hale vše nechávat. Navíc nejsme pořád zavřené na hotelu, protože na tréninky to máme v docházkové vzdálenosti. Našli jsme si rovněž skvělou kavárnu s vyhlášenou zmrzlinou,“ popisuje přednosti týmového soustředění na jihu Čech.

PROJEKT XX8 NA SPORT.CZ
Seriál komunikačně zastřešuje pětici ženských kolektivních sportů, které v rámci českého prostředí stále nabírají na síle. Fotbalistky, volejbalistky, basketbalistky, házenkářky a pozemní hokejistky žijí své sportovní sny, mezi které patří také účast na olympijských hrách. Právě cíl v podobě OH v Los Angeles 2028 stojí za názvem XX8 kombinujícím římské i arabské číslice a zároveň je symbolem pro ženský chromozom. Cílem je představit ženské kolektivní sporty v jejich reálném obraze: coby moderní, atraktivní a sportovně stále sílící pilíře celého českého sportu.

V den zápasu zamíří do haly dříve, aby se s dalšími reprezentantkami zahřály na provozní teplotu. „Normálně posilovna v programu není, ale pokud hrajeme přátelský zápas, tak se do přípravy zařazuje. Jde o takovou pumpovačku na rozproudění před zápasem,“ popisuje hvězda české volejbalová reprezentace.

Ještě před obědem absolvuje s týmem poradu. A když je v programu přípravný duel, nesmí před jeho vypuknutím chybět odpočinek. „Vždy si dáme šlofíka před zápasem,“ usmívá se reprezentantka, která přibližuje v rámci projektu XX8 den českých volejbalistek. Ty sní o úspěchu na mistrovství Evropy i v následné olympijské kvalifikaci.

„První základní cíl je postoupit na evropském šampionátu ze skupiny. Pokud budeme mít následně kliku, chtěli bychom i do dalších kol. Bitva o olympiádu zahrnuje hodně obtížné soupeře, ale budeme bojovat,“ ujišťuje Mlejnková.

Reklama

Související témata: