Hlavní obsah

Japonsko - Mexiko 6:5Japonští baseballisté si po obratu s Mexikem zahrají o třetí titul z WBC

Domácí Američany vyzve ve finále pátého ročníku World Baseball Classic tým Japonska. Světové jedničky v závěru deváté směny semifinálové bitvy s Mexikem otočily stav 4:5 dvěma body ve vítězství 6:5 a dnes v Miami budou mít šanci potřetí dosáhnout na trofej. Tým USA, který před šesti lety ovládl minulý ročník, v neděli jasně zdolal Kubu 14:2.

Foto: Sam Navarro, Reuters

Japonští baseballisté slaví po výhře nad Mexikem postup do finále WBC.

Článek

Japonsko otočilo semifinále s Mexikem po dvoumetovém odpalu Munetaky Murakamiho. Do té doby lídři žebříčku v zápase ani jednou nevedli, nakonec si však zahrají potřetí finále. Dvakrát dosáhli přemožitelé českých nováčků ze základní skupiny WBC na bronz.

Mexiko vedlo od čtvrté směny po tříbodovém homerunu Luise Uríase. V páté směně se blýskl vnější polař Randy Arozarena, který v Miami před vyprodaným hledištěm pro 35.933 fanoušků chytil potenciální homerun, ale Japonsko srovnalo tříbodovým odpalem za bariéru v sedmé směně.

V osmé se sice dostalo Mexiko do vedení 5:4, Japonci však rozhodli v dohrávce poslední deváté směny. Jejich největší hvězda Šohei Ohtani trefil dvoumetový odpal a Masataka Jošida dostal metu zdarma. Místo něj šel běhat Ukjo Šuto, jenž společně s Ohtanim po Murakamiho odpalu dosáhl na rozhodující dva body.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.