Hlavní obsah

Kapitán české reprezentace oslavil rekordní triumf. Teď chce v Německu titul

Mannheim

Každý český úspěch v Evropě či ve světě potěší. Nahrávač Jakub Janouch pomohl volejbalistům Friedrichshafenu získat rekordní šestnáctý titul v Německém poháru. Ve finále v Mannheimu porazili Lüneburg 3:0. Pro českého hráče to byl premiérový titul po přestupu z Liberce do Německa. „Bylo to něco neskutečného, nádherná atmosféra. Soupeř se s tím popral hůř a my jsme toho využili," popsal Janouch.

Foto: archiv Jakuba Janoucha

Jakub Janouch pomohl volejbalistům Friedrichshafenu získat rekordní šestnáctý titul v Německém poháru.

Článek

Právě Friedrichshafen je specialistou na Německý pohár, vybojoval ho potřetí za sebou a popáté za posledních šest let. Zápas se hrál v hokejové hale před deseti tisíci diváky. Český volejbalista byl z úspěchu nadšený. Jeho německá mise by ale měla směřovat i k dalším trofejím.

„Nyní cílíme na bundesligový titul. Největším soupeřem je pro nás stále Berlín. Uvidíme, co ostatní. Každý může porazit každého, největšími favority jsme však my společně s Berlínem," hlásí nahrávač Janouch, podle kterého je největší síla Friedrichshafenu v sehranosti, v obraně a v útoku. Klub má co napravovat, v Lize mistrů totiž nepostoupil ze skupiny.

Babičky pečou koláče

Německá liga podle Janoucha šla nahoru, působí tam hodně cizinců například z Jižní Ameriky. „Velice přívětiví jsou také fanoušci. Například babičky nám na venkovní zápasy občas něco uvaří nebo upečou koláče," dodal Janouch.

Návštěvnost v bundeslize je různá – některé týmy mají halu pro 1500 lidí, ale například Berlín má arénu pro 15 tisíc lidí.

Reklama

Související témata: