Hlavní obsah

Kapitán ragbistů Francie Dupont je po operaci zlomené lícní kosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kapitán francouzských ragbistů Antoine Dupont je po operaci zlomené lícní kosti. Jestli nejlepší světový hráč za rok 2021 ještě zasáhne do domácího mistrovství světa, není jasné. Francouzská ragbyová federace dnes oznámila, že po pátečním chirurgickém zákroku a několikadenní rekonvalescenci se Dupont znovu připojí k týmu.

Foto: Peter Cziborra, Reuters

Kapitán francouzské ragbyové reprezentace Antoine Dupont je ošetřován na hřišti.

Článek

,,Zasažený, ale ne potopený. Show musí pokračovat. Nemůžu se dočkat, až se vrátím do týmu," uvedl hráč na sociální síti X.

Zranění Dupont utrpěl ve 46. minutě čtvrtečního zápasu v Marseille, v němž Francouzi deklasovali Namibii 96:0. Do šestadvacetileté hvězdy Toulouse narazil hlavou rozběhnutý Johan Deysel. Za faul dostal nejprve žlutou kartu, kterou rozhodčí následně změnil na červenou.

Francouze po třech výhrách čeká na závěr skupiny A až v pátek 6. října utkání proti Itálii. Čtvrtfinále jsou pak na programu v polovině října.

Trenér Fabien Galthié už na turnaji postrádá oporu Romaina Ntamacka, který si v přípravě před šampionátem poranil koleno.

Reklama

Související témata: