Hlavní obsah

Když hráčky a trenéři vybojují postup, my zajistíme další finance, tvrdí šéf volejbalistek KP Brno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když jim v půli srpna los přiřkl pořadatelství kvalifikační skupiny Ligy mistryň, přivítalo to vedení volejbalistek KP Brno s hodně smíšenými pocity. Veškeré náklady v celkové výši zhruba 1,7 milionu korun jdou totiž na vrub organizátorů. Všechny komplikace se však představitelům královopolského klubu povedlo vyřešit a příznivce českých šampionek tak čeká příští týden od úterý do čtvrtka v hale ve Vodově ulici velký svátek.

Foto: VK KP Brno

Takhle se volejbalistky KP Brno v květnu radovaly z mistrovského titulu.

Článek

„Finančně nám hodně pomohly město Brno, Jihomoravský kraj a Český volejbalový svaz. Z jejich příspěvků pokryjeme podstatnou část rozpočtu. Zbytek doplatíme z privátních peněz. Ekonomicky máme turnaj už zajištěný, a tak se nyní můžeme soustředit výhradně na volejbal. Jsme rádi, že se v naší hale sejdou čtyři mistři svých zemí. Je to pro nás velká výzva,“ tvrdí šéf královopolských odbíjenkářek Richard Wiesner.

Soupeři Brňanek budou postupně 10. 10. izraelský celek Hapoel Kfar Saba (19.10 hodin), 11. 10. španělská Gran Canaria (18 hodin) a 12. 10. rumunský tým Alba Blaj (16 hodin). Do další fáze kvalifikace Ligy mistryň postoupí dvě nejlepší družstva.

„Všechno to jsou top týmy se spoustou zahraničních volejbalistek. Vzbuzují respekt. Bude to zřejmě hodně vyrovnaný turnaj. Nečeká nás nic jednoduchého, ale uděláme maximum pro postup,“ předsevzal si kouč KP Brno Erik Nezhoda.

Pokud by se ale jeho celku podařilo skončit na jednom z prvních dvou míst, pořádalo by Královo Pole o dva týdny později i turnaj další fáze kvalifikace Ligy mistryň. A shánění financí by začalo nanovo.

„Ať hráčky a trenéři udělají pro postup maximum. A když to vyjde, je na nás, abychom ekonomicky zajistili také druhý kvalifikační turnaj,“ má Wiesner jasno.

Spočítal si, že v tomto případě už by náklady klesly pod půldruhého milionu korun. „Skončí už totiž strojírenský veletrh, během něhož budou ceny brněnských hotelů příští týden až trojnásobné,“ zjistil si.

Na druhou stranu už však Wiesner nebude moct počítat s tak štědrou podporou města a kraje. „Museli bychom vyvinout tlak na brněnskou privátní scénu, abychom i druhý turnaj zvládli ufinancovat,“ plánuje v předstihu.

K tomu všemu přitom nemuselo dojít. Český pohárový koeficient totiž opravňoval odbíjenkářky KP Brno k přímému nasazení do základní skupiny Ligy mistryň. „Jenže český volejbal byl potrestán za to, že se Prostějov loni do Ligy mistryň nepřihlásil,“ prozradil Wiesner.

Pokud se Brňanky do hlavní fáze nejvýznamnější evropské klubové soutěže nepropracují, dostanou právo účasti v nižším Poháru CEV.

Reklama

Související témata: