Hlavní obsah

Kolocová a Sluková v Klagenfurtu minimálně zopakují 9. místo

Nejhůře na devátém místě skončí plážové volejbalistky Kristýna Kolocová a Markéta Sluková na turnaji Světového okruhu kategorie Grand Slam v rakouském Klagenfurtu.

Článek

Po postupu ze základní skupiny, kde po dvou výhrách podlehly nejvýše nasazenému páru Brazilkám Larisse s Julianou, zdolaly v prvním kole vyřazovací části Lotyšky Ingunu Minusaovo a Inese Jursoneovou po dramatickém souboji 19:17 v rozhodujícím třetím setu.

"Máme ohromnou radost, že jsme tu dokázaly přinejmenším zopakovat nečekané umístění z loňska," uvedla Sluková v tiskové zprávě.

"Byla to opravdu přetahovaná o každý míč. Pomohlo nám, že jsme soupeřkám nepovolily ani jeden mečbol a tím pádem byly v závěru rozhodujícího setu psychicky nahoře," řekla Kolocová.

V pátek budou české reprezentantky hrát s šestými nasazenými Američankami Jennifer Kessyovou-Bossovou a April Rossovou. V případě úspěchu budou nejhůř páté, což by pro ně byl životní výsledek.

"Sice proti nám bude stát soupeř z elitní světové špičky, ale do zápasu nemusíme jít pod tlakem. Můžeme si ho užít a třeba i překvapit," prohlásila Sluková.

Další české dvojice Hana Klapalová a Lenka Háječková i Soňa Nováková a Tereza Tobiášová vypadly v prvním kole play off a obsadily 17. místo.

Turnaje Světového okruhu v plážovém volejbalu mužů a žen v Klagenfurtu (Rakousko):
Muži:
Skupina N: P. Beneš, Kubala (21-ČR) - Fuerbringer, Lucena (12-USA) 2:0 (18, 16),
18:00 Herrera, Gavira (5-Šp.) - P. Beneš, Kubala.
Ženy:
Skupina A: Larissa, Juliana (1-Braz.) - Kolocová, Sluková (16-ČR) 2:0 (13, 21).
Skupina C: Nováková, Tobiášová (30-ČR) - Er. Nyströmová, Em. Nyströmová (19-Fin.) 2:0 (14, 17).
Skupina D: Mayová-Treanorová, Branaghová (4-USA) - Klapalová, Háječková (13-ČR) 2:1 (-19, 14, 6).
Play off - 1. kolo:
Kolocová, Sluková - Minusová, Jursoneová (29-Lot.) 2:1 (-22, 18, 17), Hanselová, Montagnolliová (9-Rak.) - Nováková, Tobiášová 7:4 skreč kvůli zranění, Kuhnová, Zumkehrová (14-Švýc.) - Klapalová, Háječková 2:0 (14, 19).

Reklama

Související témata: