Hlavní obsah

Bonnerová, Hermannová - Nišiboriová, Mizoeová 2:0Konkurence pro Kiki a Maki? Bonnerová s Hermannovou mají první triumf ze Světového okruhu

Plážové volejbalistky Martina Bonnerová s Barborou Hermannovou vyhrály v jihoafrickém Mangaungu jako druhý český pár v historii turnaj Světového okruhu. Ve finále dnes zdolaly japonskou dvojici Takemi Nišiboriová a Sajaka Mizoeová ve dvou setech 21:15 a 21:16.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

České beachvolejbalistky Barbora Hermannová (vlevo) a Martina Bonnerová.

Článek

Dosavadním nejlepším výsledkem Bonnerové s Hermannovou bylo páté místo, které letos obsadily na třech turnajích. Na turnaji v JAR chyběly elitní světové páry a české hráčky slabší konkurence dokonale využily. V celé soutěži ztratily jen dva sety - v úvodním utkání ve skupině a pak v semifinále, v němž porazily nasazené jedničky Američanky Lane Caricovou a Kimberly Dicellovou.

Bonnerová a Hermannová, které byly nasazeny jako číslo čtyři, napodobily triumfem Kristýnu Kolocovou a Markétu Slukovou. České jedničky se letos postaraly o historické vítězství na květnovém turnaji na pražské Štvanici, v červnu pak opanovaly dokonce grandslamový podnik v Berlíně.

"Na minulém turnaji v argentinském Paraná jsme byly páté a tady jsme to chtěly potvrdit. Tomuhle nemůžeme uvěřit," komentovala největší úspěch v dosavadní kariéře bezprostředně po finále na kurtu třiadvacetiletá Bonnerová. "Chtěly jsme si ten zápas užít a povedlo se," uvedla o rok starší Hermannová.

Turnajové vítězství jim vyneslo prémii 11 000 dolarů (243 000 korun) a 500 bodů do světového žebříčku.

"Je to úžasné. Nastavily jsme si laťku dost vysoko, když jsme získaly první medaili a hned zlatou. Ale proč ne?" citoval Hermannovou web mezinárodní federace FIVB.

V první sadě vedly české volejbalistky už 19:11 a po menších komplikacích proměnily druhý setbol. Druhý set byl dlouho vyrovnaný, na tři body utekly Bonnerová s Hermannovou Japonkám až při stavu 18:15. Při mečbolu za stavu 20:16 zahrály soupeřky aut.

"Věděly jsme, že máme velkou šanci, ale musely jsme si to vybojovat. Ony jsou velmi rychlé a hrají chytře. Nám ale vyšla taktika. Hrají hodně míčů hned za síť a já na to byla připravená. A Martina to pochytala po lajnách," komentovala Hermannová zápas.

Turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu v Mangaungu (JAR):
Ženy - finále:
Bonnerová, Hermannová (4-ČR) - Take, Mizoeová (15-Jap.) 2:0 (15,16),
O 3. místo:
Ukolovová, Prokopjovová (3-Rus.) - Caricová, Dicellová (1-USA) 2:1 (17, -20, 12).

Reklama