Hlavní obsah

Luka slibuje soupeřům muka. Slovinskou cestu na MS zmapuje i dokument na TikToku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Basketbaloví fanoušci se nervózně ošívají. Po čtyřech letech je tu světový šampionát, který od pátku hostí Filipíny, Indonésie a Japonsko. Několik superstar bude chybět. Srbové postrádají Nikolu Jokiče, Řekové Janise Adetokunba, Američané Jaysona Tatuma. Největší hvězdou ostře sledované akce tak bezpochyby bude slovinský kouzelník Luka Dončič.

Foto: Profimedia.cz

Luka Dončič v národním dresu Slovinska.

Článek

Čtyřiadvacetiletý dvoumetrový pořez měl v minulé sezoně za Dallas Mavericks ohromující zápasové průměry 32,4 bodu, 8,6 doskoku a 8,0 asistencí. I když Slovinci v přípravě dostali naloženo od Američanů i Španělů, na turnaji budou mít díky Dončičovi roli černého koně. Luka Magic má navíc pro fanoušky připravenou ještě jednu vychytávku. Před začátkem šampionátu oznámil, že bude sám produkovat a vydávat krátký dokumentární seriál ‚Everything It Takes‘, který má divákům přiblížit cestu slovinské reprezentace na mistrovství světa.

„Jsem hrdý na to, že se můžu podělit o příběh svého národního týmu, ukázat své spoluhráče a vysvětlit, co pro mě slovinský basketbal znamená. Bude to o bratrství, srdci našeho týmu, vášni našich fanoušků a lásce k naší zemi. Nikdo to s námi nebude mít lehké,“ sliboval Dončič.

Dokument bude optimalizovaný pro platformy jako je TikTok, YouTube Shorts a Instagram Reels a zveřejňován má být postupně v reálném čase. Půjde také o první projekt Dončičovy nově založené produkční společnosti 77X.

Nejlepší slovinský basketbalista by se pak měl postarat o to, aby to nebyl propadák. Loni na mistrovství Evropy Dončič nezvládl svou roli ve čtvrtfinále s Polskem a sám se označil za viníka senzační porážky.

V základní skupině MS budou soupeři Slovinska Venezuela, Gruzie a Kapverdy. Obecně se očekává, že Dončič se stane prvním hráčem v dějinách šampionátů, jenž zaznamená ceněný triple double, dvojciferné statistiky ve třech kategoriích - v bodech, doskocích, asistencích, příp. ziscích míče či blocích. Před čtyřmi lety v Číně scházela Australanu Joe Inglesovi a Němci Denisi Schröderovi k zisku triple double jediná asistence.

Reklama