Hlavní obsah

Ostrava ztratila kapitána, ulovila ale rakouského reprezentanta

Ostrava

S výrazně jiným týmem zahájil v tomto týdnu přípravu na nový ročník volejbalové extraligy trenér Ostravy Jan Václavík. Ostravu, která v minulé sezóně vypadla ve čtvrtfinále 1:3 na zápasy s favorizovaným Libercem, opustilo sedm hráčů. Nováčci jsou zatím čtyři. „Nepatříme mezi ekonomicky nejsilnější kluby v lize, které si mohou dovolit nákupy hráčů zvučných jmen," uvedl trenér Václavík. „Proto i většina nově příchozích jsou mladší hráči, kteří přicházejí do Ostravy zlepšit svoje volejbalové řemeslo a posunout se dál. Více šancí dostanou také naši mladí hráči z juniorského týmu," dodal.

Foto: Volejbalový klub TJ Ostrava

Volejbalisty Ostravy

Článek

V Ostravě už v nové sezóně nebude hrát Polák Mateusz Biernat. Kapitán týmu po dvou letech přestoupil do Liberce. Na prvním tréninku chyběl také reprezentační univerzál Matěj Šmídl, jenž si našel angažmá v italském týmu Ravenna. Do Karlovarska zamířil talentovaný Lukáš Vašina, do prvoligových Beskyd Filip Bořuta. Jakub Balon ukončil profesionální karieru a Američan Chris Nugent se vrátil zpět do zámoří, Radek Šoltys si novou volejbalovou štaci hledá.

Nejzvučnější posilou je rakouský smečař Anton Menner, který minulou sezónu odehrál ve slovenské Nitře. „Tony je součástí rakouského národního týmu, který v srpnu čeká kvalifikace na mistrovství Evropy a připojí se k nám později," uvedl Václavík. Novými tvářemi jsou dále americký univerzál Mitch Beal, polský nahrávač Blažej Podlesny a ostravský odchovanec Jan Štefko, který se vrací po dvouletém působení v Karlovarsku.

„Tým je nyní kompletní a další posily již nehledáme," řekl manažer Tomáš Zedník, který bude znovu působit i jako Václavíkův asistent. „Už ale jen při domácích zápasech. Jinak se budu věnovat především manažerským povinnostem a práci s mládeží," vysvětlil Zedník.

Ke změně došlo také v realizačním týmu. Kondičního trenéra Marka Gryce, jenž „přestoupil" do hokejového Třince nahradí David Ulrych. První extraligový zápas odehraje VK Ostrava v sobotu 29. září v Brně.

Soupiska VK Ostrava
Nahrávači: Blažej Podlesny, Jan Štefko. Univerzálové: Mitchell Beal, Jakub Dvořák. Smečaři: David Janků, Anton Menner, Vojtěch Bauman. Blokaři: Václav Kotas, Jan David, Oliver Sedláček. Libera: Damian Sobczak a Matouš Vancl. Trenér: Jan Václavík.
Program přípravných antukových a halových turnajů:
18. srpna – Kojetín
23. – 24. srpna - Zwettl (Rakousko)
4. - 5. září – Gliwice (Polsko)
7. – 8. srpna – B. Biala (Polsko)
14. – 15. září – Zlín Cup
20. – 21. září – Ostrava Cup

Reklama

Související témata: