Hlavní obsah

Perušič po zranění znovu hraje, se Schweinerem v Berlíně podlehli v semifinále

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po nucené pauze kvůli zranění se nejlepší český beachvolejbalový pár Ondřej Perušič, David Schweiner vrátil na turnaje. Po Perušičově natrženém břišním svalu, který je připravil o elitní turnaje v Gstaadu, Montrealu i mistrovství Evropy ve Vídni, se účastní německého okruhu v Berlíně. Po dvou výhrách vypadli dnes v semifinále.

Foto: OBO 2023/Vlastimil Vacek, Právo

Čeští beachvolejbalisté Ondřej Perušič a David Schweiner na snímku z turnaje Pro Tour Elite v Ostravě.

Článek

Schweiner absolvoval ME s Tadeášem Trousilem a před týdnem v rakouské metropoli po prohře s pozdějšími šampiony Davidem Ahmanem a Jonatanem Hellvigem ze Švédska v osmifinále skončili devátí. Od pátku startují Perušič se Schweinerem v Berlíně, ve čtvrtek by měli rozehrát další turnaj Pro Tour Elite v Hamburku.

„Po krátkém a omlazujícím intermezzu jsme zpět v původním složení. Po týmové herní pauze je potřeba se dostat do herního rytmu a German beach tour sedí do programu,“ uvedli čeští olympionici na instagramu.

Perušič se zranil na začátku července při akci King of the Court v Lucemburku. Místo ME pro ně bude společným vrcholem sezony říjnový světový šampionát v Mexiku. Za rok na olympijských hrách v Paříži plánují čeští vicemistři Evropy z loňska uzavřít vrcholovou kariéru.

Reklama