Hlavní obsah

Posila pro realizační tým českých házenkářek. Asistentem norského kouče bude Čurda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dlouhých 22 let působil v pražské Dukle postupně jako hráč, trenér a sportovní manažer. Od této sezony se ale Daniel Čurda začal naplno věnovat ženské házené. Vede mistrovskou Slavii a teď si ho jako posilu na střídačku vyhlédl norský kouč českých reprezentantek Bent Dahl. „Je to velká výzva a já se na ni těším,“ uvedl Čurda pro svazové stránky.

Foto: Hana Vrbková/Česká házená

Asistentem trenéra českých házenkářech bude Daniel Čurda.

Článek

Bývalého reprezentanta si vybral k národnímu týmu Bent Dahl, který už má k ruce krajana Geira Oustorpa. „Je pro mě podstatné, abychom měli v týmu trenéra, který se vyzná v domácí soutěži a je blízko hráčkám. Daniel je zároveň velmi motivovaný,“ líčil Dahl.

Souhlasí i brankářská opora reprezentace Petra Kudláčková, kterou Čurda zároveň vede ve Slavii. „Jde o zapáleného trenéra, absolutně oddaného házené,“ pochvalovala si gólmanka. „Spojení mi přijde dobré, zapadá do našeho konceptu. Do národního týmu by mohl vnést další zajímavý pohled,“ věří Kudláčková.

Čurda má v házenkářském světě výborné jméno. Takhle brzké zapojení do ženské reprezentace je ale překvapením. „Je to strašně rychlé. Několikrát mi v hlavě bliklo, jestli to není až moc rychlé a předčasné,“ usmál se 47letý trenér.

Po dlouhém zvažování však nabídku přijal. „Někde v hlavě jsem měl, že národní tým se neodmítá. Je vedený výborně a vnímám, že to pro mě bude velká zkušenost. Nabídka mě vážně oslovila,“ připustil Čurda.

K reprezentaci se připojí už v pondělí na prvním kempu nové sezony. A na střídačku si poprvé stoupne ve středu v úvodním duelu kvalifikace mistrovství Evropy 2024, který se hraje ve Zlíne od 17:15. „Chci se do toho okamžitě obout,“ uzavřel Čurda.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.