Hlavní obsah

Přestupová bomba na Tatře. Smíchov ulovil velkou posilu z JAR

Ragbisty Tatry Smíchov posílil před startem nového ročníku extraligy Jihoafričan Branco du Preez, který do loňska nastupoval za národní tým v sedmičkovém ragby. S reprezentací vyhrál Hry Commonwealthu v roce 2014 a startoval na olympijských hrách v Tokiu. Se 431 zápasy na kontě se loučil jako rekordman jihoafrického výběru.

Foto: www.rugbytatra.com

Branco du Preez posílil ragbisty Tatry Smíchov.

Článek

Přestupová bomba na Tatře, avizuje smíchovský klub významnou akvizici na svém webu. V dresu českého vicemistra se Du Preez představí poprvé v sobotním utkání proti Slavii na břevnovském stadionu Markéta, stejně jako jeho krajan Damian Glaus.

"Získání hráče, jakým je Branco du Preez, je v českých podmínkách zázrak. Po tuzemských hřištích ještě nikdo takový neběhal," uvedl na čtvrteční tiskové konferenci Tatry trenér Jan Oswald. "Hráč takového kalibru může pomoci nejen Tatrovce, ale celému českému ragby," řekl sportovní ředitel klubu Filip Vacek.

Du Preez, který měří jen 166 centimetrů, bude hrát na pozici útokové spojky nebo zadáka. "Je to příležitost. Věřím, že můžu klubu pomoci jak na hřišti, tak i mimo něj, že se můžu podílet i na výchově mladých generací hráčů. Chtěl bych i v Tatře zažít nebo vytvořit podobný týmový duch, jako jsem zažíval v ragby za Jižní Afriku," uvedl dvaatřicetiletý ragbista.

Extraligu zahájí nezvykle všech osm týmů na jednom místě. Na hřišti na Markétě, kde je umělá tráva, začnou v 10:30 Tatra Smíchov se Slavií Praha. Pak budou následovat utkání Sparta - Dragon Brno, Říčany - Zlín a Praga - Vyškov. Jejich zápas uzavře program od 18 hodin pod umělým osvětlením. Titul obhajují Říčany, které budou usilovat o jubilejní desátý triumf v nejvyšší soutěži.

Reklama

Související témata: