Hlavní obsah

Ragbisté Říčan získali desátý mistrovský titul

Ragbisté Říčan získali potřetí za sebou a celkově podesáté mistrovský titul. Ve finále porazili na svém hřišti pražskou Spartu 16:9. Bronz patří Tatře Smíchov po vítězství 39:22 v zápase o třetí místo ve Vyškově.

Foto: rugbyricany.cz

Ragbisté Říčan se stali českými šampiony. Archivní foto

Článek

Ve vyrovnaném finále se hráči obou týmů do 46. minuty prosazovali jen z trestných kopů. Pak se Lukáši Linhartovi po přihrávce Štěpána Podlipského povedlo položit pětku a zvýši na 13:6. Sparta ještě snížila na 13:9, ale Jihoafričan Tristan Horak proměnil třetí trestný kop a zpečetil vítězství Říčan.

"Z těch tří posledních finálových zápasů byl ten dnešní nejtěžší. Sparta se na nás dobře připravila a nebylo vůbec snadné se prosadit. Nakonec rozhodla jen jedna pětka, kterou se nám podařilo položit," řekl serveru ceskeragby.cz kapitán Říčan Jan Šedivý. "Ve finále se sešly dva vyrovnané týmy, a tak o mistrovi rozhodla jediná chyba, naše nepozornost při jednom skončeném mlýně," uvedl kouč Sparty Praha Eduard Krützner mladší.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

Hokej

Kanada - USA 6:4

Kanada ve finále mistrovství světa hokejistů do 18 let zdolala Spojené státy
NačítámNačíst další články