Hlavní obsah

Rodman v Síni slávy děkoval koučům a omlouval se rodině

SPRINGFIELD

Basketbalový bouřlivák Dennis Rodman byl spolu s dalšími devíti osobnostmi v pátek uveden do Síně slávy basketbalu ve Springfieldu. Při slavnostním ceremoniálu děkoval pětinásobný vítěz NBA trenérům a omlouval se rodině za své výstřelky.

Foto: Brian Snyder, Reuters

Dennis Rodman byl v pátek uveden do basketbalové Síně slávy.

Článek

Padesátiletý Rodman dostál i v Síni slávy pověsti excentrika. K již tradičním obarveným vlasům a piercingu v obličeji přidal oblek s flitry a nablýskaným vyšitým monogramem "DR", který sám charakterizoval jako styl Eltona Johna.

Na rozdíl od tiskové konference den před ceremoniálem, na níž děkoval zpěvákovi skupiny Pearl Jam Eddiemu Vedderovi či skupině Mötley Crüe, však Rodmanova páteční řeč kontroverzní nebyla. Omlouval se svým dětem, že jim není lepším otcem. Pro něj jimi byli jeho trenéři. "Mohl jsem jim kdykoli zavolat, koukali na mě jako na člověka, který má dobré srdce," řekl Rodman na adresu koučů, mezi nimiž byl například nejúspěšnější trenér v historii Phil Jackson.

Rodman vynikal především v doskocích a dvakrát byl vyhlášen nejlépe bránícím hráčem NBA. Kromě toho však poutal pozornost svými výstřelky mimo palubovku - měl mnoho konfliktů s policií, několikrát byl zatčen, bulvární listy plnily jeho milostné, alkoholové a drogové eskapády.

I proto dubnové oznámení o jeho uvedení do Síně slávy ve Spriengfieldu vyvolalo nemálo negativních reakcí. Tu si neodpustil ani Chris Winter, syn trenérské legendy Texe Wintera, jemuž se letos dostalo stejného ocenění. "Nevím, co je na tom víc šokující: jestli to, že Texe nevzali už před 30 lety, nebo to, že nenechali Dennise čekat ještě dalších 30 let," uvedl.

Rodman svým vstupem do Síně slávy zastínil i své další letošní kolegy, mezi nimiž byl například dvojnásobný olympijský vítěz Chris Mullin či slavný Litevec Arvydas Sabonis.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.