Hlavní obsah

Skandál na MS házenkářek! Šampionát zakončil nevídaný trapas šéfa IHF

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tohle se tedy hrubě nepovedlo! Tečku za světovým šampionátem házenkářek ve Španělsku, který vyvrcholil v neděli finálovou výhrou Norska nad Francií 29:22, udělalo nevídané faux pas. Šéf Mezinárodní házenkářské federace IHF Hasan Mustafa při vyhlášení vítězů spletl pořadí na medailových pozicích! Vítězné Norky tedy ještě trefil, ale stříbro přisoudil Dánsku a bronz Francii.

Foto: Profimedia.cz

Prezident IHF Hasan Mustafa.

Článek

Ostuda! Lež! Příšerné! Nepovedený medailový ceremoniál v Paláci sportů v Granollers poutá pozornost světových médií. Egyptský funkcionář působil při projevu zmateně. Chvíli cosi hledal na kousku papíru a pak pogratuloval Dánsku, které o hodiny dříve v utkání o bronz porazilo domácí Španělky 35:28, ke stříbrným medailím. Nezastavil ho ani hlasitý pískot a bučení fanoušků na znamení nesouhlasu, dál si vedl svou. „A třetí místo obsadila Francie," oznámil 77letý Mustafa.

Reakce na sebe nenechaly dlouho čekat. „Je to vůči naší zemi neuctivé," zlobila se v interview pro televizní stanici TV2 francouzská reprezentantka Beatrice Edwigeová. „Co jiného mám říci? Je snad normální, že prezident IHF neví, kdo hrál ve finále a skončil na světovém šampionátu druhý? Nemyslím si."

Na stříbrný stupínek „povýšená" Dánka Mette Hansenová vyzvala šéfa IHF k omluvě: „Tohle (ceremoniál) přece musíte mít pod kontrolou. Pokud ne, tak ať si to příště napíše na papír. Takhle to byla ostuda, ani nevím, jestli si je vůbec své chyby vědom. Každopádně by se měl francouzskému týmu omluvit."

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články