Hlavní obsah

Turnaj plážových volejbalistek v Brně vyhrály Háječková a Sluková

Plážové volejbalistky Hana Klapalová a Tereza Petrová poprvé v letošní sezóně neuspěly ve finále turnaje Českého poháru. Po triumfech v Olomouci, Pňově i Doksech podlehly v Brně nově sestavené dvojici Lenka Háječková, Markéta Sluková 0:2 na sety.

Článek

V soutěži mužů na Sokolském koupališti v neděli zvítězili Michal Bíza s Miroslavem Svobodou, kteří se potřetí za sebou dostali mezi nejlepší čtveřici pohárového klání, ale finále hráli letos poprvé. Jindřicha Weisse a Marka Šimka porazili ve dvou setech. "Ve finále jsme udělali hodně chyb, bylo to dost nervózní, ale vítězství je vítězství," řekl Bíza v České televizi.

V ženském finále se jako rozhodující faktor ukázala forma Háječkové, která strhla svou novou partnerku k velkému výkonu. Zcela suverénně tak přehrály domácími fanoušky hlasitě povzbuzované Klapalovou a Petrovou 21:12, 21:19.

"Vzhledem k tomu, že jsme spolu vytvořily pár úplně na poslední chvíli a nikdy jsme spolu ještě nehrály, tak vlastně žádný plán neexistoval. Samy jsme byly zvědavy, jak nám to půjde, ale věřily jsme si asi tak do pátého místa," prohlásila s úsměvem Sluková. "Ale nějak nám všechno vycházelo a finále, to byla taková paráda, že jsem jen kroutila hlavou, jak je přehráváme vlastně ve všem," dodala čerstvá vicemistryně Evropy do 23 let.

Český pohár v plážovém volejbalu:
Muži:
Finále: Bíza, Svoboda - Weiss, Šimko 2:0 (18, 12)
o 3. místo: Kubala, Dumek - Habr, Moník 2:0 (12, 12)
Ženy:
Finále: Háječková, Sluková - Klapalová, Petrová 2:0 (12, 19)
o 3. místo: Novotná, Kolocová - Weissová, Goliášová 2:0 (16, 19)

Reklama