Hlavní obsah

Šépka, Semerád - Métral, Haussener 2:0Plážové volejbalistky Hermannová se Štochlovou ve druhém kole kvalifikace v Gstaadu prohrály

Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem se odhlásili z beachvolejbalového turnaje Pro Tour Elite v Gstaadu, na němž měli obhajovat loňské stříbro. Perušič má totiž zraněný břišní sval, uvedl pro ČTK. V hlavní soutěži se tak představí jen Jakub Šépka s Tomášem Semerádem, kteří dnes zvládli dvoukolovou kvalifikaci. Barbora Hermannová s Marií-Sárou Štochlovou naopak neuspěly.

Foto: OBO 2023/Vlastimil Vacek, Právo

Ondřej Perušič v gstaadu chybí.

Článek

Šépka se Semerádem nejprve zdolali ukrajinský pár Serhij Popov, Eduard Reznik 21:19, 21:13 a následně i Švýcary Yvese Haussenera, Quentina Metrala 21:15 a 21:10. Čekají je tak minimálně tři zápasy se světovou elitou, ve skupině vyzvou i světové jedničky Nory Anderse Mola a Christiana Söruma.

Hermannová se Štochlovou na úvod zdolaly v tie-breaku Slovinky Tjašu Kotnikovou a Tajdu Lovšinovou. V utkání o postup do hlavní soutěže ale české jedničky nestačily na Němky Svenju Müllerovou, Cinju Tillmannovou (12:21, 14:21). V obou setech brzy nabraly ztrátu, kterou vinou řady nevynucených chyb při servisu i útoku nedohnaly.

Turnaj Pro Tour kategorie Elite v plážovém volejbalu v Gstaadu (Švýcarsko) - kvalifikace:
Muži:
1. kolo: ŠÉPKA, SEMERÁD (ČR) - Popov, Reznik (Ukr.) 2:0 (19, 13),
2. kolo: ŠÉPKA, SEMERÁD (ČR) - Métral, Haussener (Švýc.) 2:0 (15, 10).
Ženy:
1. kolo: HERMANNOVÁ, ŠTOCHLOVÁ (ČR) - Kotniková, Lovšinová (Slovin.) 2:1 (18, -16, 10),
2. kolo: HERMANNOVÁ, ŠTOCHLOVÁ (ČR) - Hermannová, Štochlová 2:0 (12, 14).

Reklama

Související témata: