Hlavní obsah

Volejbalisté v Paříži prohráli se Srby druhý pětisetový zápas

PAŘÍŽ

Čeští volejbalisté sehráli na přípravném turnaji čtyř účastníků blížícího se mistrovství světa podruhé pětisetový zápas, ale výhry se znovu nedočkali. Po páteční porážce od domácí Francie v sobotu v Paříži nedotáhli nadějně rozehraný duel se Srbskem a Černou Horou. Olympijští vítězové ze Sydney a bronzoví medailisté z posledního ME vyhráli tie-break 15:7.

Článek

Český tým odehrál dva týdny před šampionátem v Japonsku podobný zápas jako proti Francii. První set prohrál, pak vedl 2:1 a ve čtvrté sadě šel do koncovky s tříbodovým vedením 22:19. Srbové ale několikrát zastavili útok blokem a v rozhodujícím dějství doplatili Češi na chyby při příjmu a servisu.

"Oba zápasy jsme měli vyhrát. Hrou jsme nezklamali, ale v jasných situacích jsme nesložili míč na zem," řekl trenér Zdeněk Haník, který po nedělním duelu proti Německu uzavře dvanáctičlennou nominaci do Japonska.

Zranění Čechy přibrzdilo

Dvakrát byli jeho svěřenci rozjetí, v pátek je přibrzdilo zranění nahrávače Ticháčka a dnes pokazili koncovku čtvrtého setu. "Včera začal v průběhu čtvrtého setu Ticháček krvácet z nosu a trvalo několik balónů, než jsme to zastavili. Byl to velký zásah do rozjetého mančaftu," uvedl Haník.

Proti Srbům měli Češi rovněž velkou šanci. V sestavě soupeřů chyběl z tradičních opor nahrávač Nikola Grbič na rozdíl od svého bratra Vladimira, který po aténské olympiádě oznámil konec v národním týmu. Právě zkušený smečař a vůdce týmu zápas ukončil vytlučením českého bloku.

Druhý sobotní duel v pařížské hale Pierra de Coubertina mezi Francouzi a Němci začal v 17:00.

SČH - ČR 3:2 (21, -22, -19, 23, 7)
Sestava ČR: Lébl, Staněk, Baránek, Pláteník, Štokr, Ticháček, libero Obdržálek - Hudeček, Rak, M. Novotný.

Reklama