Hlavní obsah

Volejbalistky Liberce prošly do finále poháru, utkají se s Brnem

Aktualizováno

Liberecké volejbalistky prošly přes obhájkyně trofeje do finále Českého poháru. Na závěrečném turnaji v Táboře porazila Dukla v prvním semifinále Olomouc 3:1 a po loňském zisku extraligového titulu může poprvé ovládnout i pohárovou soutěž. V neděli si finále zahraje proti týmu Královo Pole Brno, jenž v pěti setech udolal pražský Olymp.

Foto: ČVF

Dukla Liberec v zápase s Olomoucí.

Článek

Liberecké hráčky v posledním vzájemném duelu před dvěma měsíci v extraligovém šlágru neuhrály v Olomouci ani set. Dnešní pohárové semifinále začal ligový lídr suverénně, první set vyhrál 25:17, ale ve druhém byly lepší Hanačky. Pak už dominovala Dukla a zápas rozhodla sedmibodovou šňůrou na konci. Jejími hrdinkami byly podávající blokařka Kateřina Kohoutová a smečařka Lucie Nová.

"Nastoupili jsme zbytečně nervózně, udělali spoustu zbytečných chyb. Do druhého setu jsme kompletně překopali sestavu, nahrávku uklidnila Tinklová a po dobrém výkonu se nám podařilo vyrovnat. Pak začala ta pravá pohárová bitva," řekl olomoucký kouč Martin Hroch pro klubový web. Liberec tradičně táhla univerzálka Nikola Kvapilová, jež byla vyhlášena i nejlepší hráčkou.

Brňanky se do pohárového semifinále dostaly po čtyřech letech a zápas s Olympem začaly dobře. Poté Pražanky vývoj otočily, na konci třetí sady ale přišly o smečařku Leonu Neumannovou, jež si poradila kotník. Oslabené už na volejbalistky z Králova Pole nestačily, rozhodující set patřil Brnu jasně 15:7.

Český pohár volejbalistek - semifinále v Táboře:
Liberec - Olomouc 3:1 (17, -19, 21, 18),
KP Brno - Olymp Praha 3:2 (14, -25, -16, 15, 7)