Hlavní obsah

Volejbalistky Olympu vyřadily mistrovské Brno

PRAHA

Volejbalistky Olympu Praha se staly druhými finalistkami extraligy a v boji o titul českých mistryň vyzvou Olomouc. Pražský klub ve čtvrtečním čtvrtém semifinále, které bylo reprízou loňské bitvy o titul, porazil na domácí palubovce obhájkyně prvenství z KP Brno 3:0 a získal rozhodující bod v sérii.

Článek

Olymp byl prakticky neustále ve vedení a třebaže první dva sety byly vyrovnané, nepřipustil v jejich koncovkách komplikace. Ve třetí sadě domácí hráčky získaly rozhodující náskok sedmi body za sebou od stavu 10:10. Soupeř sice dokázal snížit až na 19:20, ale koncovku opět zvládl lépe domácí tým a po třetí výhře za sebou mohl slavit postup.

"Už osm let jsme přes Brno nedokázali v play-off přejít, nečekal jsem, že to bude právě letos," radoval se domácí trenér Stanislav Mitáč. Zápas i celou sérii rozhodla podle kouče soupeře Miroslava Čady hlavní opora Pražanek Aneta Havlíčková. "Ona byla tou miskou na vahách. Navíc se nám nedařila podle představ přihrávka. Je to velké zklamání," litoval trenér neúspěšných obhájkyň.

Olomouc už ve středu nečekaně vyřadila vítěze základní části Prostějov. "V dlouhodobé části jsme je dvakrát porazili, navíc začínáme doma. Role favorita se nezříkáme," řekl Mitáč.

Olomouc už ve středu nečekaně vyřadila vítěze základní části Prostějov. Finálové série začne v sobotu 19. dubna.

Semifinále, 4. zápas:
Olymp Praha - KP Brno 3:0 (23, 20, 21)
Rozhodčí: Záhorcová, Rychlík. Čas: 69 minut. Diváci: 250. Konečný stav série: 3:1.

Reklama

Související témata: