Hlavní obsah

Sluková, Hermannová - Dayová, Hochevarová 2:1Volejbalistky Sluková a Hermannová uspěly v prvním kole play off v Klagenfurtu

Aktualizováno

Plážové volejbalistky Markéta Sluková s Barborou Hermannovou postoupily na turnaji Světového okruhu v Klagenfurtu do osmifinále a na předolympijské generálce skončí nejhůře deváté. Po postupu ze skupiny vyřadily v úvodním kole play off americkou dvojici Dayová, Hochevarová ve třech setech.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Markéta Sluková a Barbora Hermannová (vlevo).

Článek

Vicemistryně Evropy Sluková s Hermannovou předtím prohrály závěrečný zápas ve skupině, nasazeným šestkám Bawdenové a Clancyové z Austrálie podlehly 1:2. Do play off pak vstoupily prohraným setem, ale poté už na rakouském písku kralovaly a v rozhodujícím tie-breaku nad Američankami zvítězily jednoznačně 15:8.

"Nebývám moc často nadšený z diváků, ale dnes musím říct, že nás dvacet až třicet českých fanoušků dotáhlo k výhře. Ve fotbale se říká, že tým má dvanáctého hráče, my nyní měli třetího hráče v českých příznivcích," napsal ČTK trenér Simon Nausch.

Naopak Kristýnu Kolocovou a Michalu Kvapilovou neposunula do vyřazovací části ani výhra 2:0 nad jiným americkým párem Laneová, Summerová. Horší bilance je při rovnosti bodů odsoudila na poslední místo ve skupině F, zatímco olympioničkám Slukové a Hermannové nakonec stačilo k postupu právě vítězství ve středečním českém derby.

Kolocová s Kvapilovou v Klagenfurtu obsadily dělené 25. místo. Sluková a Hermannová se v pátek utkají o čtvrtfinále s čtvrtým nasazeným německým párem Laboureurová, Sudeová.

Turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu kategorie Major v Klagenfurtu (Rakousko):
Ženy - skupina F:
Bawdenová, Clancyová (6-Austr.) - Sluková, Hermannová (11-ČR) 2:1 (-18, 19, 11)
Kolocová, Kvapilová (27-ČR) - Laneová, Summerová (22-USA) 2:0 (19, 17)
Sluková a Hermannová postoupily z druhé pozice.
Kolocová s Kvapilovou skončily ve skupině poslední a celkově se na turnaji dělí o 25. místo.
Play off - 1. kolo:
Sluková, Hermannová - Dayová, Hochevarová (25-USA) 2:1 (-16, 16, 8).

Reklama