Hlavní obsah

Česko - Slovinsko 3:1Volejbalová paráda! Češi v Ostravě vyzráli na obhájce stříbra

Ostrava

Prvotřídní senzace se povedla českým volejbalistům! Na úvod svého účinkování v ostravské skupině mistrovství Evropy porazili obhájce stříbra Slovince 3:1 po setech 26:24, 25:18, 14:25 a 25:19. S úžasnou diváckou podporu hrál národní tým nebojácně, zdobila ho ohromná bojovnost a předvedl možná nejlepší výkon pod trenérem Jiřím Novákem.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

(Zleva) Alen Pajenk ze Slovinska a domácí volejbalisté Jakub Janouch a Adam Zajíček.

Článek

Více než tří tisícovky věrně povzbuzujících fanoušků měl domácí tým v zádech, a tak se s vervou pustil odvážně do měření sil s favoritem. Vycházel mu útok středem sítě a dobře fungovala obrana v poli. Koncovku prvního setu pak uhráli čeští smečaři, kteří dostali Slovince do úzkých.

Na Vašinu, Galabova i univerzála Hadravu se mohl národní tým spolehnout i ve druhém dějství, k tomu se přidal účinný blok a při Zajíčkově servisu se povedlo čtyřbodovou šňůrou vybudovat skvělý náskok 22:14 a znovu Češi využili druhý setbol.

Až ve třetím dějství našlo Slovinsko svůj rytmus, prakticky úplně zastavilo český útok a největší hvězda Urnaut velel zteči svého mužstva. Probuzení obhájců stříbra ale trvalo pouhý set, ve čtvrtém už se zase hrálo podle českých not, když se útočnému projevu Vašiny vrátila absolutní přesnost a mužstvo, kterému se až neuvěřitelně dařilo vytloukat slovinské bloky, jakoby v transu šlo za senzačním úspěchem.

ME volejbalistů – skupina B (Ostrava):
Česko–Slovinsko 3:1 (24, 18, -14, 19)
Rozhodčí: Cambré (Belg.), Simonovič (Srb.). Čas: 102 min. Diváci: 2425.
Sestava a body ČR: Vašina 13, Zajíček 11, Hadrava 13, Galabov 14, Sedláček 6, Janouch 1, libero Moník - Finger, Licek, A. Bartoš, Polák, Bartůněk. Trenér: Jiří Novák.
Nejvíce bodů Slovinců: Štern 14, Urnaut, Cebulj a Pajenk všichni 11.
Itálie–Bělorusko 3:0 (18, 12, 15)
Bulharsko–Černá Hora 3:0 (22, 18, 25).

Reklama

Související témata: