Hlavní obsah

Znovu povede Češky proti své rodné zemi. To jsem nechtěl, říká kouč volejbalistek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když se losovaly skupiny evropského šampionátu volejbalistek, měl kouč českého týmu Jannis Athanasopulos jediné přání: „Nechtěl jsem dostat Řecko.“ Nesplnilo se mu, jeho rodná země bude jedním z pětice soupeřů jeho svěřenkyň ve skupině v Düsseldorfu.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Hlavní trenér českých volejbalistek Jannis Athanasopulos.

Článek

„Na předchozím šampionátu pro mě nebylo snadné slyšet národní hymnu. I teď to bude výjimečné, ale v zápase uděláme všechno pro to, aby Česko vyhrálo stejně jako na minulém šampionátu,“ je odhodlaný.

Z pěti soupeřů potřebují Češky pod sebe dostat alespoň dva týmy, aby postoupily do další fáze v Bruselu. „Je to hratelné. Ta cesta by měla vést přes Ázerbájdžán a Řecko, popřípadě Švédsko. S Německem a Tureckem se budeme snažit uhrát co nejlepší výsledek,“ naznačuje rozložení sil kapitánka Michaela Mlejnková.

Česká nominace na ME
Nahrávačky
Kateřina Valková, Kateřina Pelikánová
Smečařky
Michaela Mlejnková, Eva Hodanová, Helena Havelková, Magdalena Bukovská
Univerzálky
Gabriela Orvošová, Monika Brancuská
Blokařky
Silvie Pavlová, Magdalena Jehlářová, Elen Jedličková, Ela Koulisiani
Libera
Daniela Digrinová, Veronika Dostálová

Právě s Ázerbájdžánem vstoupí Češky v pátek do šampionátu, na němž byly před dvěma lety patnácté. „Skupinu máme jednu z nejtěžších, ale cílem je postup,“ má jasno Athanasopulos.

Závěrečná příprava české volejbalistky úplně optimisticky naladit nemohla, třikrát prohrály v Bulharsku.

„Ony mají silný tým, ukázal nám nějaké naše slabiny. Máme čas do pátku, abychom zkusili zapracovat na prvcích, které nebyly tak dobré, jako spolupráce bloku s obranou a útok,“ poznamenal. Jeho tým čeká ještě po šampionátu start olympijské kvalifikace v Číně.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.