Hlavní obsah

Bezzecchi odstartuje do zkrácené Velké ceny Indie MotoGP z pole position

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do premiérové Velké ceny Indie v kategorii MotoGP odstartuje z prvního místa Marco Bezzecchi. Italský jezdec Ducati vybojoval na okruhu Buddh International Circuit v dnešní kvalifikaci potřetí v sezoně pole position. V první řadě na roštu se vedle něho seřadí Španěl Jorge Martín a úřadující šampion MotoGP a lídr aktuálního pořadí Francesco Bagnaia z Itálie.

Foto: Manish Swarup, ČTK/AP

Italský motocyklový jezdec Marco Bezzecchi na trati v Indii.

Článek

Jezdce MotoGP dnes ještě čeká bodovaný sprint, do něj už ale nezasáhne Álex Márguez. Španělský jezdec si při pádu v posledním kole první části kvalifikace zlomil dvě žebra a závodní víkend pro něho skončil.

Sprint i nedělní závod královské třídy bude oproti původním plánům kratší. Pořadatelé se rozhodli vyslyšet volání jezdců, kteří vzhledem k mimořádné vlhkosti vzduchu a horku během tréninků a dnešních kvalifikací požádali o úpravu délky. Nedělní Grand Prix se pojede na 21 kol místo plánovaných 24, sprint bude zkrácen o jedno kolo na 11 okruhů.

Reklama

Související témata: