Hlavní obsah

Alonso zpochybnil Kubicův návrat do formule 1

Praha

Vrátí se Robert Kubica do formule 1? Talentovaný polský pilot rok a půl po vážné havárii při rallye v Itálii ještě stále nesedl za volant závodního vozu a po červnových jízdách na simulátoru musel podstoupit další operaci lokte. O Kubicově budoucnosti nyní zapochyboval i jeho dobrý přítel Fernando Alonso.

Foto: www.motorsport-kopecky.cz

Vášnivý fanoušek rallye Robert Kubica (vlevo) při rozhovoru s Janem Kopeckým. Osudná havárie při soutěži v Itálii výrazně ovlivnila kariéru polského jezdce v F1.

Článek

O tom, že by byla brána do formule 1 pro Kubicu definitivně uzavřena, nikdy nepadlo slovo. Faktem ale je, že se rekonvalescence po děsivé havárii, při níž loni v únoru málem přišel o pravou ruku a kvůli masivní ztrátě krve byl v přímém ohrožení života, protahuje a sedmadvacetiletý závodník dosud jezdil pouze na simulátoru.

Simulované jízdy navíc v červnu odhalily nutnost dalších chirurgického zákroku a Alonso v rozhovoru pro zářijové číslo magazínu F1 Racing naznačil, že si návratem svého přítele do elitní disciplíny není zcela jistý. „Je velice těžké odhadnout, jestli se Robert vrátí do stoprocentní kondice a bude znovu schopen závodit ve formuli 1," naznačil dvojnásobný mistr světa a lídr pořadí letošního ročníku mistrovství světa.

S Kubicou je španělský pilot v častém kontaktu a má proto o vývoji jeho stavu zaručené zprávy. „Často o tom hovoříme a vím, jak moc ho bolí, že není součástí toho, co byl jeho svět. Nabádám ho k trpělivosti. Předně musí dát stoprocentně dohromady své tělo a až pak může znovu myslet na závodění," doplnil Alonso.

Vrátí se Robert Kubica do formule 1?
Ano
30,5 %
Ne
69,5 %
Celkem hlasovalo 7451 čtenářů.

Reklama