Hlavní obsah

Blesková akce! Výměna pneumatik pod dvě vteřiny, rekord ve formuli

Londýn

Vozy stáje Red Bull se sice v nedělní Velké ceně Británie na stupně vítězů nedostaly, přesto si rakouský tým na okruhu v Silverstonu připsal jeden rekord. Časem 1,91 sekundy se totiž postaral o nejrychlejší zastávku v boxech v historii šampionátu.

Foto: Matthew Childs, Reuters

Pierre Gasly z Red Bullu při tréninku před GP Británie v Silverstonu.

Článek

Mechaniky neznervóznil ani představitel agenta Jamese Bonda herec Daniel Craig, který jejich práci sledoval. Výměnu všech čtyř kol u vozu Pierra Gaslyho ve 12. kole zvládli v rekordním čase a o jednu setinu vylepšili dosavadní maximum, o nějž se Red Bull dělil s Williamsem.

Při výměně gum u monopostu Maxe Verstappena se Red Bull navíc postaral o druhou nejrychlejší zastávku v boxech v průběhu závodu a navýšil vedení v pořadí pit stopů. Na prvním místě má rakouská stáj po deseti závodech 266 bodů a před druhým Williamsem vede o 78 bodů.

Na trati už ale Red Bull v neděli takový úspěch neslavil. Francouz Gasly si sice čtvrtou příčkou vylepšil osobní maximum, ale Verstappen přišel o třetí místo, ze kterého ho při kolizi v závěru doslova sestřelil Sebastian Vettel z Ferraru a nizozemský pilot skončil pátý.

Reklama

Související témata: