Hlavní obsah

Briatore už se prý do formule nevrátí

MILÁN

Bývalý šéf týmu Renault Flavio Briatore se do formule nevrátí i přesto, že mu francouzský soud zrušil doživotní zákaz působení v seriálu.

Foto: Luca Bruno, ČTK/AP

Bývalý šéf Renaultu Flavio Briatore

Článek

"Myslím, že návrat můžu na sto procent vyloučit," uvedl pro deník Gazzetta dello Sport Britatore. "Formule 1 má stále mé sympatie, i když by bylo lepší odejít na konci roku 2006, kdy Fernando Alonso získal svůj druhý titul," řekl devětapadesátiletý italský manažer, jenž působil v F1 dvacet let.

Mezinárodní automobilová federace FIA loni v září potrestala Briatoreho doživotním distancem za naplánování úmyslné nehody pilota Nelsona Piqueta, která při Velké ceně Singapuru v roce 2008 pomohla dalšímu jezdci Renaultu Alonsovi k triumfu.

Bývalý šéf stáje se však odvolal a pařížský soud doživotní distanc zrušil.

Briatore minulý měsíc odstoupil i z funkce předsedy anglického fotbalového klubu Queens Park Rangers. "Udělal jsem to, abych nepřidělával aférou ze Singapuru potíže Fotbalové asociaci," tvrdí. Dodal, že nemá v plánu návrat do fotbalu, přestože se v poslední době spekulovalo o jeho zájmu vstoupit do Juventusu Turín.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.