Hlavní obsah

Button má padáka, v McLarenu už ladí smlouvu pro dvojnásobného šampióna F1 Alonsa

Woking

Jen několik dní zbývá do oficiálního potvrzení odchodu španělského pilota Fernanda Alonsa od Ferrari k McLarenu. Třiatřicetiletý dvojnásobný mistr světa hledá po pěti sezónách v Maranellu novou výzvu a ta má přijít v britské stáji, kterou naopak opustí o rok starší Jenson Button. Informuje o tom server BBC.

Foto: Susana Vera, Reuters

Fernando Alonso dává Ferrari sbohem, od roku 2015 by měl jezdit za McLaren.

Článek

O Alonsově odchodu už je definitivně jasno od GP Španělska. Maranello opouští dva roky před koncem smlouvy, ani v letošní sezóně totiž Španěl neměl dostatečně konkurenceschopný vůz, aby mohl soupeřit o nejvyšší příčky. Alonso je po Velké ceně USA na šestém místě průběžného hodnocení šampionátu F1, letos ani jednou nezvítězil a byl pouze dvakrát na stupních vítězů (druhý v Maďarsku a třetí v Číně).

V paddocku jde o jednu z nejvýznamnějších změn, kterou přinesla letošní sezóna formule 1 - Alonsa by měl ve Ferrari nahradit Sebastian Vettel, přičemž Španěl zamíří k McLarenu. V britské stáji by mu měl dělat dvojku Dán Kevin Magnussen.

McLaren se od příští sezóny upíná na nové turbomotory od Hondy a věří, že naváže na úspěšné ročníky z přelomu 80. a 90. let minulého století. Pro Alonsa už ve Wokingu připravili dvouletou smlouvu i s opcí na rok 2017. Španěl zřejmě dostane i klauzuli o odstoupení v případě, že nebude vůz konkurenceschopný. Alonsovi uvolní místo Jenson Button, který by měl definitivně opustit kolotoč F1 a zamířit do vytrvalostních závodů.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Miami - kvalifikace na sprint Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240503T22 : 30:00+0200
Velká cena Miami - kvalifikace na sprint
Velká cena Miami - kvalifikace na sprint
Velká cena Miami - kvalifikace na sprint
  Velká cena Miami - sprint dnes 18 : 00
20240504T18 : 00:00+0200
Velká cena Miami - sprint
Velká cena Miami - sprint
Velká cena Miami - sprint
  Velká cena Miami - kvalifikace dnes 22 : 00
20240504T22 : 00:00+0200
Velká cena Miami - kvalifikace
Velká cena Miami - kvalifikace
Velká cena Miami - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.