Hlavní obsah

Correa se téměř dva roky po fatální nehodě vrátí k závodům v F3

Paříž

Někdejší americký pilot formule 2 Juan Manuel Correa chystá po vážných zraněních, která utrpěl v srpnu 2019 při fatální nehodě ve Velké ceně Belgie, návrat k závodění. Jednadvacetiletý jezdec při havárii, při níž přišel o život Francouz Anthoine Hubert, utrpěl zranění nohou a po dlouhé rekonvalescenci se v této sezoně představí ve formuli 3. Sedmidílný šampionát federace FIA začne v květnu.

Foto: Twitter @F1

Americký pilot Juan Manuel Correa chystá po vážné nehodě ve Velké ceně Belgie návrat k závodění.

Článek

"Ohlášení návratu na závodní dráhu je nejúžasnějším okamžikem mé profesionální kariéry," uvedl Correa v oficiálním prohlášení. Závodit bude za renomovaný francouzský tým ART Grand Prix a svojí další kariérou chce uctít i Hubertovu památku. "Mým snem je stále dostat se do formule 1 a tohle bude první krok mého comebacku," dodal.

Havárie se stala v srpnu 2019 ve druhém kole závodu F2, který byl součástí programu Velké ceny Belgie formule 1. Hubert dostal za obávanou zatáčkou Eau Rouge hodiny, načež se jeho vůz po odrazu od bariéry vrátil na trať. V tu chvíli do něj v rychlosti kolem 270 km/h narazil Correa, jehož vůz skončil koly vzhůru.

Hubert karambol nepřežil, Correa z něho vyvázl s 20 frakturami v obou nohou či dvěma zlomenými obratli. Dva týdny byl v umělém spánku a celkem podstoupil 25 operací. Lékařům se nakonec podařilo obě končetiny zachránit a vyhnout se amputaci.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint dnes 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint