Hlavní obsah

Další žena ve formuli jedna. Do kokpitu usedla Susie Wolffová

Silverstone

Do kokpitu vozu formule jedna se dostala další žena. Susie Wolffová se stala čtvrtou dámou, které se to za posledních deset let povedlo. Devětadvacetiletá pilotka, jež spolupracuje s Williamsem na vývoji monopostů, absolvovala na okruhu v Silverstonu 100 kilometrů. Jízdu věnovala své předchůdkyni v F1 Marii de Villotaové, která v červenci přišla při havárii o oko.

Foto: Sport.cz

Susie Wolffová hlásí nástup do stáje Williams.

Článek

Wolffová, jež profesionálně závodí v německém seriálu DTM, byla s De Villotaovou v kontaktu. "Říkala mi, ať jedu za nás obě," prozradila o rozhovoru se Španělkou, která působila jako testovací jezdkyně u stáje Marussia.

Středeční testovací jízda byla pro Wolffovou, manželku akcionáře a ředitele Williamsu Tota Wolffa, vyvrcholením celoživotních ambicí. "Strávila jsem dlouhou dobu přípravou na tento den, snila jsem o něm, a konečně je tady," řekla Skotka s tím, že se před dnešní jízdou musela připravovat na simulátoru.

Neuvěřitelný pocit

"Pocit, když řídíte poprvé takovéhle auto na trati, je prostě neuvěřitelný. V prvním kole jsem myslela, že mi uletí helma, takové bylo přetížení," přiblížila své první dojmy. Oproti vozům z DTM je prý formule úplně jiná zkušenost. "Není divu, že piloti F1 svou práci milují. Je to fantastické auto," dodala nadšeně.

Že by se sama stala v dohledné době závodnicí F1 je ale nereálné. "Dnešek byl dobrým krokem kupředu. Nebudu ale běhat, dokud neumím chodit. Ukázala jsem, že na to mám, že můžu tu práci dělat dobře a snad ještě dostanu další šanci jezdit s tímhle vozem," řekla Wolffová.

Poslední ženou, která závodila ve formuli 1, byla v roce 1976 Italka Lella Lombardiová.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Číny - kvalifikace Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Číny - sprint Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny zítra 09 : 00
20240421T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny
Velká cena Číny
Velká cena Číny