Hlavní obsah

Druhý trénink F1 v Kanadě ovládly Mercedesy, uspěl Hamilton před Russellem

Druhý trénink na Velkou cenu Kanady formule 1 ovládli piloti Mercedesu. Na trati v Montrealu zvítězil Brit Lewis Hamilton, který porazil o 27 tisícin sekundy týmového kolegu a krajana George Russella. Organizátoři prodloužili trénink na devadesát minut poté, co byly první jízdy po třech minutách přerušeny a následně už nebyly restartovány kvůli závadě na kamerovém systému. Nejrychlejší čas tehdy stihl zajet Valtteri Bottas z Alfy Romeo.

Foto: Paul Chiasson, ČTK/AP

Pilot Mercedesu Lewis Hamitlon na druhém tréninku na Velkou cenu Kanady v Montrealu.

Článek

Ani druhý trénink se neobešel bez červených vlajek. Nejprve odstoupil Němec Nico Hülkenberg z jehož haasu se začalo na cílové rovince kouřit. Technické potíže měl později i Francouz Esteban Ocon z Alpine.

Obhájce loňského vítězství a úřadující světový šampion Nizozemec Max Verstappen z Red Bullu zajel v trénincích pátý a šestý čas. Lídr průběžného pořadí, který vede o 53 bodů před týmovým kolegou Sergiem Pérezem, může v Montrealu zaútočit na 41. vítězství v kariéře, kterým by vyrovnal maximum legendárního Brazilce Ayrtona Senny. Red Bull také usiluje o jubilejní 100. výhru v F1.

Program Velké ceny Kanady pokračuje dnes třetím tréninkem, od 22.00 SELČ je na programu kvalifikace. Závod se uskuteční v neděli od 20:00.

Druhý trénink na Velkou cenu Kanady, závod mistrovství světa vozů formule 1 v Montrealu
1. Hamilton 1:13,718
2. Russell (oba Brit./Mercedes) -0,027
3. Sainz (Šp./Ferrari) -0,126
4. Alonso (Šp./Aston Martin) -0,326
5. Leclerc (Mon./Ferrari) -0,376
6. Verstappen (NIz./Red Bull) -0,424

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články