Hlavní obsah

Emotivní chvíle pro svět F1. Mick Schumacher usedl do monopostu Ferrari

Schumacher a Ferrari. Kruh se pomalu uzavírá. Syn legendárního jezdce Michaela Schumachera Mick poprvé řídil legendární monopost F1 v červených barvách stáje Ferrari. Stalo se tak na okruhu ve městě Sakhir během úterního testování po Velké ceně Bahrajnu. Další zkoušky jsou v plánu ve středu, kdy bude Schumacher testovat i monopost Alfa Romeo.

Mick Schumacher testuje monopost Ferrari na okruhu v Bahrajnu.Video: sntv

 
Článek

Je více než symbolické, že mladý Schumacher usedl do kokpitu s černým koněm na žlutém pozadí právě v Bahrajnu. Jeho otec tu v roce 2004 vyhrál místní historicky první podnik. Talentovaný německý jezdec bude v testech pokračovat i další den a během středečních zkoušek usedne i do formule partnérské stáje Alfa Romeo.

Pro Micka Schumachera se jedná o vůbec první testování monopostu F1. Člen akademie Ferrari se v minulé sezoně stal šampionem seriálu F3 a letos si odbyl premiéru ve Formuli 2. Jméno Schumacher se do kokpitu Ferrari vrátilo po 12 letech. Ikona Formule 1 Michael získal v týmu Ferrari pět ze svých sedmi titulů mistra světa.

„Bylo velmi emotivní sledovat Micka, jak řídí červenou formuli. Doufám, že bude pokračovat v dobré práci a v budoucnu opět sjednotí všechny německé fanoušky Formule 1,“ řekl na adresu dvacetiletého jezdce Nico Rosberg, bývalý jezdec Mercedesu.

„Je to syn Michaela. Přirozeně jsou s jeho jménem spojena velká očekávání. Ale abyste se dostali do F1, musíte dokázat, že jste opravdu rychlý,“ řekl o mladém Schumacherovi Sebastian Vettel.

Reklama

Související témata: