Hlavní obsah

Enge věří, že tentokrát v Durbanu uspěje v obou jízdách

PRAHA

Start na městské trati, které si oblíbil, čeká o víkendu českého automobilového jezdce Tomáš Engeho. Třicetiletý pilot bude opět jedničkou českého týmu v dalším závodě seriálu A1 Grand Prix, který se tentokrát uskuteční v jihoafrickém Durbanu. Po sedmi odjetých klání patří Česku v neoficiálním Světovém poháru národů jedenáctá pozice.

Foto: BPA sport marketing

Tomáš Enge

Článek

Enge startoval v Dubranu i před rokem a dojel si pro body pouze ve sprintu, ve kterém byl klasifikován po kolizi s "troskami" čínského vozu v závěru na pátém místě. Hlavní závod nedokončil poté, co mu zhasl motor. "Myslím, že se můžeme na víkend těšit, loni jsme v Durbanu byli docela rychlí. Můžu mít výhodu, že jsem tam loni závodil, ale soupeři letos ukázali, že se dokážou rychle učit, takže uvidíme," řekl Enge v oficiální tiskové zprávě týmu.

Druhým členem českého týmu bude tentokrát Filip Salaquarda, jenž se představí v závodě nováčků. "Povolali jsme ho na poslední chvíli, protože jsme nechtěli přijít o trénink nováčků. Měnili jsme motor a další díly a je třeba je zajet. Nebudeme se v tomto případě soustředit na časy, chceme mu dát zkrátka šanci poznat vůz," uvedl šéf týmu Antonín Charouz. Ostatní jezdci z jeho týmu včetně Jaroslava Janiše totiž nemohl pro tento víkend z různých důvodů použít.

Průběžný stav seriálu (po 7 z 11 závodů)
1. Německo 82, 2. Nový Zéland 57, 3. Francie 52, 4. Británie 37, 5. Švýcarsko 36, 6. Malajsie 35, ...11. ČR 26.

Reklama

Související témata: