Hlavní obsah

Ferrari neuspělo s protestem proti Sainzově penalizaci v Melbourne

Stáj Ferrari neuspěla u Mezinárodní automobilové federace FIA s odvoláním proti pětisekundové penalizaci Carlose Sainze ve Velké ceně Austrálie a ve čtvrtém závodu seriálu mistrovství světa formule 1 definitivně zůstala bez bodů. Soud zamítl žádost o přehodnocení verdiktu závodních komisařů z 2. dubna s odůvodněním, že Ferrari neposkytlo žádné "významné a relevantní nové informace", které by nebyly k dispozici v době vynesení trestu.

Jezdci Ferrari Carlos Sainz (vlevo) a Charles Leclerc (vpravo) s vedoucím týmu Mattiou Binottem.

Článek

V chaotickém závěru Grand Prix v Melbourne dostal Sainz pětisekundovou penalizaci za kolizi se španělským krajanem Fernandem Alonsem po druhém restartu. Po dalším přerušení závodu sice dojel do cíle za soupeřem z Aston Martinu čtvrtý, kvůli malým rozestupům ale trest znamenal propad na nebodované dvanácté místo. Sainzův stájový kolega Charles Leclerc skončil už v 1. kole.

Proti výsledkům v Austrálii protestoval i tým Haas, jehož jezdec Nico Hülkenberg se dostal po nehodách soupeřů po druhém restartu na čtvrté místo. Jelikož ale ředitelství závodu určilo před závěrečným dojezdem pořadí stejné jako před nehodami, projel cílem jako sedmý. Komisaři stížnost rovněž zamítli.

Reklama

Související témata: