Hlavní obsah

Formule 1 bude po Velké ceně Itálie opět řešit pravidla safety caru

Vedení formule 1 bude opět řešit možné úpravy pravidel týkajících se safety caru. Důvodem je závěr nedělní Velké ceny Itálie, v níž se posledních šest kol jelo za zpomalovacím vozem.

Foto: Luca Bruno, ČTK/AP

Max Verstappen při Velké ceně Itálie v Monze jede za safety carem.

Článek

Opět se kvůli tomu vynořily nepříjemné vzpomínky na loňskou Grand Prix v Abú Zabí, kde tehdejší ředitel závodu Michael Masi chybným výkladem pravidel prakticky daroval titul Maxi Verstappenovi z Red Bullu. V Monze už byla pravidla dodržena a poté, co Daniel Ricciardo z McLarenu odstavil vůz na trati, se zbytek závodu dojel za zpomalovacím vozem. Nezáživný finiš se však u fanoušků nesetkal s pozitivním ohlasem.

"Ať už vás Abú Zabí naštvalo, nebo ne, tak máme nějaká pravidla a ta byla do puntíku dodržena," řekl šéf Mercedesu Toto Wolff. "Pokud ale někdo chce, aby se v podobných případech končilo dvoukolovou show o všechno, já určitě nejsem proti. Ale musíme pak upravit pravidla," dodal.

Možné změny budou zástupci stájí projednávat s vedením Mezinárodní automobilové federace už dnes. "Tohle bude určitě jedno z hlavních témat," prohlásil ředitel Red Bullu Christian Horner.

Reklama