Hlavní obsah

Gasly výměnu nečekal. Byl jsem šokovaný a zklamaný, přiznal po přesunu z Red Bullu do Toro Rossa

Byl to šok. Když mu ráno znenadání zavolal šéf týmu a oznámil, že byl vyměněn. Pierre Gasly vůbec netušil, že se k něčemu takovému schyluje. Vedení Red Bullu mu ani trochu nenaznačilo, že už s ním pro další část sezony nepočítá a chystá se ho přesunout do Toro Rossa a z něj si vzít Alexandera Albona. „Byl jsem zklamaný,“ přiznal Gasly.

Foto: Profimedia.cz

Pierre Gasly už je opět jezdcem týmu Toro Rosso.

Článek

Pierre Gasly přešel po loňské sezoně z týmu Toro Rosso do Red Bullu. Jenže nedařilo se mu tak, jak by si představoval. S třiašedesáti body mu patří šesté místo a vedení týmu ho několikrát za jeho výsledky kritizovalo. Avšak pokaždé ale tvrdilo, že mu chce dát ještě příležitost.

Během letní přestávky ale své rozhodnutí změnilo a s týmem Toro Rosso se dohodlo na výměně jezdců. Pierra Gaslyho poslalo zpět k nim a k sobě si vzali talentovaného Thajce Alexandera Albona. Gaslymu to pak šéf týmu Christian Horner zavolal jako hotovou věc. „Ráno jsem zjistil, že je rozhodnuto,“ uvedl Gasly na webu f1i.com.

„Samozřejmě, že jsem byl v šoku a zklamaný, že mi něco takového neřekli dříve,“ přiznal francouzský jezdec. „Je zbytečné nad tím přemýšlet, v tuto chvíli rozhodnutí nezměním. Je to minulost a musím se teď soustředit na současnost a budoucnost a na věci, které teď můžu s Toro Rosso změnit,“ uvědomoval si Gasly dál.

„Některé věci jsem mohl zvládnout lépe, částečně jsem zodpovědný. Mnoho věcí se dalo správným směrem, ale nějaké problémy přetrvávaly. Teď už ale o tom nechci debatovat a hodlám se jen soustředit na závody s Toro Rosso,“ vysvětloval Gasly, kterého o víkendu čeká stejně jako ostatní jezdce Velká cena Belgie. „Jsem plný energie a odhodlání vydat ze sebe to nejlepší,“ dodal s tím, že je u Toro Rosso rád.

Reklama

Související témata: