Hlavní obsah

Hamilton dostal kvůli šperkům výjimku na další tři závody formule 1

Sedminásobný mistr světa formule 1 Lewis Hamilton dostal na další tři Velké ceny výjimku z pravidla zakazující pilotům piercing a další šperky. Informovala o tom Mezinárodní automobilová federace (FIA).

Foto: www.formula1.com

Lewis Hamilton na archivním snímku

Článek

Pravidlo zakazující šperky při závodech bylo z bezpečnostních důvodů obnoveno v roce 2005, ale přistupovalo se k němu velmi benevolentně. Před probíhající sezonou však vedení šampionátu upozornilo jezdce na jeho dodržování.

Hamilton se ohradil s tím, že jeden z piercingů nemůže bez lékařské pomoci odstranit. Už jednou proto dostal výjimku a nyní mu FIA udělila další pro závody v Monaku, Kanadě a Ázerbájdžánu.

FIA mezitím pravidlo do konce června přehodnotí na základě zprávy lékařské komise a poznámek od pilotů. "Věnujeme tomu zbytečně moc času a energie. Myslím, že máme palčivější problémy," řekl Hamilton v Monaku.

"Pokaždé, když sedám do auta, sundáván si náušnice. A myslím, že hodně pilotů nosilo po celé ty roky šperky a nikomu to nevadilo, tak nevidím důvod, proč by to měl být problém teď," přidal jezdec stáje Mercedes.

Reklama