Hlavní obsah

Hamilton po propadáku v kvalifikaci: Čekal jsem, že to nemůže být horší, ale ono bylo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příjemné druhé místo ve sprintu, poté však velký propadák v kvalifikaci do hlavního závodu. Takovou bilanci má zatím Lewis Hamilton z Mercedesu ve víkendovém programu letošní Velké ceny Číny. Brit v kvalifikaci skončil již v první části, do hlavního závodu vyrazí až z osmnácté pozice. „Omlouvám se, kluci,“ vzkázal Hamilton po konci do týmové vysílačky, což jen podtrhlo jeho zklamání z výsledku.

Foto: Edgar Su, Reuters

Jezdec Mercedesu Lewis Hamilton po sprintu Velké ceny Číny.

Článek

Příčina potíží Hamiltona se objevila v posledním sektoru jeho kola, kde špatně odhadl 14. zatáčku na trati. „Měl jsem to v pohodě projet. Byla to moje chyba. Snažil jsem se zabrzdit monopost v té zatáčce, ale prostě se to zablokovalo. Možná by stačilo další kolo navíc,“ zmiňoval Hamilton po vypadnutí v první části kvalifikace.

18. místo je tak pro Brita nejhorším kvalifikačním umístěním od roku 2017. Horší čas měli v sobotní kvalifikaci na hlavní závod pouze Japonec Júki Cunoda a Američan Logan Sargeant.

Po neúspěchu jezdec líčil, že do závodu provedl určité změny. „Ještě dnes ráno jsme měli s Georgem (Russellem, týmový kolega z Mercedesu, pozn. red.) velmi podobná auta, ale odpoledne jsme se snažili s nimi ještě experimentovat, takže já jsem jel s jedním nastavením a on s jiným, abychom zjistili, jestli něco můžeme nějak vylepšit,“ vysvětloval dále Hamilton. Experimentace však tentokrát nevyšla. Russell se sice dostal do poslední části kvalifikace, s osmou startovní pozicí však jezdec Mercedesu nemůže být spokojen.

„Experimenty jsou totiž to, co v tuto chvíli potřebujeme, ale nefungovalo to. Buďme však upřímní, 18. místo je fakt špatné. Když jsem dělal ty změny v nastavení, říkal jsem si, že horší už to být nemůže. Ale ono bylo. To se prostě stává,“ dodal sedminásobný mistr světa.

Do nedělního závodu tak Hamilton vyrazí z předposlední řady. Z pole position pojede úřadující mistr světa z Red Bullu Max Verstappen, v první řadě ho doplní jeho týmový kolega Sergio Pérez. Začíná se v neděli v 9:00.

Reklama

  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Miami - kvalifikace na sprint Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240503T22 : 30:00+0200
Velká cena Miami - kvalifikace na sprint
Velká cena Miami - kvalifikace na sprint
Velká cena Miami - kvalifikace na sprint
  Velká cena Miami - sprint dnes 18 : 00
20240504T18 : 00:00+0200
Velká cena Miami - sprint
Velká cena Miami - sprint
Velká cena Miami - sprint
  Velká cena Miami - kvalifikace dnes 22 : 00
20240504T22 : 00:00+0200
Velká cena Miami - kvalifikace
Velká cena Miami - kvalifikace
Velká cena Miami - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.