Hlavní obsah

Jezdci formule 1 končí s drastickými dietami. Můžeme jíst, kolik chceme, pochvalují si změnu pravidel

Praha

Jako modelky dodržovali jezdci formule 1 různé drastické diety. Teď je tomu ale konec. Od nadcházející sezony bude platit pravidlo, podle kterého musí závodník vážit minimálně osmdesát kilogramů. To samozřejmě pilotům udělalo radost. „Během zimy jsem mohl jíst, co jsem chtěl, třeba i palačinky,“ pochvaloval si Lewis Hamilton.

Foto: Profimedia.cz

Lewis Hamilton.

Článek

Jízda bez pití, nebo drastické diety. I to absolvovali jezdci formule 1, aby byli co nejlehčí a nejrychlejší. Teď už však nebudou muset, protože od letošní sezony je zavedeno pravidlo, podle kterého musí mít minimální hmotnost osmdesát kilogramů. V případě, že by měli váhu nižší, bude rozdíl dorovnán závažím.

Jezdce to samozřejmě potěšilo, během zimy se nemuseli omezovat v jídle a při trénincích nabírali hlavně svalovou hmotu. Lewis Hamilton se nyní cítí dokonce silnější než kdykoliv předtím. „Dříve jsme museli mít určitou váhu, což pro nikoho z nás nebylo dobré. Museli jsme vynechávat jídla a dělat určité věci, abychom se trefili do správného hmotnostního limitu. Tohle je nyní mnohem lepší,“ prohlásil jezdec Mercedesu na webu motorsport.com.

„Můžeme být zdravější, a i se cítím mnohem zdravěji než před dvanácti lety. Jednoduše proto, že můžeme jíst více, lépe spíme a máme více energie,“ vysvětloval s tím, že si během zimy dopřával i palačinky. „Bylo skvělé jíst, kolik chceme a co chceme,“ dodal pětinásobný světový šampion, který si i díky tomu více užíval tréninky, během nichž zkoušel různé metody a nabíral hlavně svalovou hmotu.

Radost ze zavedení tohoto pravidla mají i další jezdci, hlavně ti, kteří patří k těm vyšším ve formuli 1. „Asi šest nebo sedm let jsem měl při výšce sto osmdesát cm devětašedesát kilo,“ přiznal Romain Grosjean. „Ale teď je to skvělé. Je to mnohem lepší z pohledu zdraví a kondice. Nabral jsem relativně dost svalové hmoty,“ pochvaloval si jezdec Haasu. „Můžete vidět, že jste lepší a silnější, ale nesmí se z vás stát kulturista,“ smál se. „Myslím, že tato pravidla jsou dobrým krokem,“ dodal.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Miami - kvalifikace na sprint Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240503T22 : 30:00+0200
Velká cena Miami - kvalifikace na sprint
Velká cena Miami - kvalifikace na sprint
Velká cena Miami - kvalifikace na sprint
  Velká cena Miami - sprint dnes 18 : 00
20240504T18 : 00:00+0200
Velká cena Miami - sprint
Velká cena Miami - sprint
Velká cena Miami - sprint
  Velká cena Miami - kvalifikace dnes 22 : 00
20240504T22 : 00:00+0200
Velká cena Miami - kvalifikace
Velká cena Miami - kvalifikace
Velká cena Miami - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.