Hlavní obsah

Kovalainen dokola přezouval, Massa se fotil

BARCELONA

Když vyjel z boxů Renaultu Fernando Alonso, ozval se z protější hlavní tribuny potlesk a srdceryvné výkřiky španělských paní a dívek. Jejich miláček odkroužil pár kol a zase zmizel za vraty garáže. Vykoukl však z garáže, zamával a několik set fanoušků šílelo. Robert Kubica, který měl v úterý volno, chodil po boxové uličce, dobře se bavil a Alonsovi zatleskal také.

Článek

Na druhý den testů na Katalánském okruhu u Barcelony příjemně svítilo sluníčko a s výjimkou Ferrari všichni pilně testovali už od devíti hodin. Každý z deseti týmů na trať podle rozpisu vyslal jednoho jezdce. Kimi Räikkönen se dopoledne rozhodně nepředřel, ale zajel nejrychlejší čas pod dohledem legendy Michaela Schumachera.

Fernando Alonso se svým renaultem během testování v Barceloněfoto: Reuters/Albert Gea

Felipe Massa dorazil před polednem. Jezdit bude ve středu a opět se na trati potká s úřadujícím mistrem světa Lewisem Hamiltonem, s nímž loni prohrál o jediný bod. „Tady o nic nejde, za necelý tři týdny to bude v Melbourne už ten správný adrenalin,“ pravil s úsměvem Felipe Massa. Než došel třicet metrů od vchodu do depa ke stanu Ferrari, více než desetkrát se fotografoval s fanoušky.

Heikki Kovalainen z konkurenčního McLarenu do omrzení trénoval nájezd do boxové uličky a výměnu pneumatik. Objel okruh, zastavil, smečka mechaniků vyměnila hladké pneumatiky, a Kovalainen zase odjel. V krátkém sledu se to opakovalo desetkrát a ani jednou nepřekročil čas v boxech přes sedm sekund. Na chvíli byl zatlačen do garáže, ale pak kolotoč pokračoval.

Barrichello kroužil nejpoctivěji

Nejpoctivěji kroužil po okruhu Rubens Barrichello s Brawnem. Bílý, jakékoliv reklamy prostý vůz, se žlutočerným pruhem, už nebudil takovou pozornost jako v pondělí. „Funguje to dobře. Mám z toho báječný pocit,“ liboval si brazilský matador, který se držel podle dosažených časů dlouho na druhém místě. „To nelze brát vážně, každý testuje něco jiného. Někdo jezdí s plnou nádrží skoro celý den, jiný s minimem benzínu,“ odmítal Barrichello dělat z časů závěru. „Nám teď jde o spolehlivost a zvyšování rychlosti,“ dodal.

Zatímco Red Bull Marka Webbera byl potupně přivezen odtahovkou, v boxech Toyoty panovala spokojenost s dlouho druhým nejlepším časem dne. „Vypadá to velmi dobře. Auto se chová podle mých představ,“ liboval si po poledni třetí Jarno Trulli.

V Barceloně se bude testovat do čtvrtka. Příští týden už týmy odlétají směr Melbourne.

Reklama

Související témata: