Hlavní obsah

Nemůže bojovat s týmy ze středu pole. Vedení Red Bullu vyzývá Gaslyho, aby se nad sebou zamyslel

Praha

Jezdcům formule 1 začala letní pauza a Pierre Gasly z Red Bullu dostal od vedení týmů jasný úkol. Nejenže si má odpočinout, ale hlavně se má zamyslet nad dosavadním průběhem sezony. Rakouské stáji s jeho výkony totiž pomalu začíná docházet trpělivost. „Nemůže bojovat s týmy ze středu pole,“ štve šéfa Christiana Hornera.

Foto: Profimedia.cz

Pierre Gasly.

Článek

Red Bull se netají tím, že by rád konkuroval Mercedesu a Ferrari. Zatímco Max Verstappen týmu dělá radost, pravidelně dojíždí na bodech a už dokonce dvakrát letos dokázal vyhrát, jeho kolega Pierry Gasly tak úspěšný není. Několik závodů nedokončil a s třiašedesáti body mu patří v průběžném pořadí šampionátu šestá příčka.

Bodově tak příliš týmu nepomáhá ani v Poháru konstruktérů. Mercedes je s 438 body suverénní a Red Bull by chtěl druhou příčku. Jenže ta patří Ferrari s dvě stě osmaosmdesáti body, rakouská stáj jich má o čtyřiačtyřicet méně. Vedení týmu proto po francouzském jezdci žádá zlepšení.

Mladého jezdce ujišťuje, že do konce sezony ho určitě nevymění, chce ale po něm, aby se nad sebou zamyslel. „Zoufale potřebujeme, aby z auta vytěžil více potenciálu,“ uvedl Christian Horner, šéf týmu, na webu bbc.com. „Je hrozné vidět, jak náš monopost závodí s vozy McLarenu nebo Alfy Romeo.“

„Nemůže bojovat s týmy ze středu pole, potřebujeme, aby bojoval s Mercedesem a Ferrari,“ prohlásil Horner dál. „Pierre si musí během pauzy pořádně odpočinout, měl by přemýšlet nad dosavadním průběhem sezony a vzít si ponaučení do další části roku,“ uzavřel pětačtyřicetiletý Brit.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace zítra 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace