Hlavní obsah

Nový vůz pro A1 GP bude vycházet z veleúspěšného Ferrari z roku 2004

PRAHA/LONDÝN

Vedení seriálu A1 Grand Prix v pondělí zveřejnilo první studii nového monopostu, s nímž piloti absolvují příští ročník Světového poháru motorsportu. Vzorem pro vůz byl legendární stroj Ferrari F2004, s nímž Michael Schumacher vybojoval v roce 2004 jedenáct vítězství v mistrovství světa formule 1 a suverénně tak získal svůj sedmý titul mistra světa.

Foto: Sport.cz

Počítačová studie nového vozu pro A1 GP, který vychází z monopostu formule 1 Ferrari F2004.

Článek

Piloti v A1 GP jezdili od startu seriálu až do letošní sezóny ve vozech italského výrobce Lola, o zapojení Ferrari bylo rozhodnuto loni na podzim, kdy výrobce z Maranella podepsalo s vedením série spolupráci na šest let. „Už se nemůžeme dočkat, až nový vůz ujede první kilometry na trati,“ uvedl v tiskové zprávě šéf A1 GP Tony Teixeira.

Premiérový test nového vozu se odehraje v pátek v jižní Anglii, kdy jej jako první vyzkouší bývalý pilot formule 1 a současný komentátor A1 GP John Watson. Vůz pohání osmiválec Ferrari s výkonem 600 koní. „Čeká nás ještě mnoho práce při vývoji i testování, ale dosud všechno běží bez problémů. Již brzy oznámíme datum oficiálního křtu,“ dodal Teixeira.

Seriál A1 Grand Prix vstoupí letos do své čtvrté sezóny na konci září v italském Mugellu. Po dvou letech bude v kalendáři chybět závod na brněnském Masarykově okruhu a zatím ani není jisté, zda se šampionátu zúčastní český tým. Ten startoval v seriálu od jeho začátku, letos ale dosáhl vůbec nejhoršího umístění, když v konečném pořadí obsadil až 19. příčku.

Reklama

Související témata: