Hlavní obsah

Pilot F1 Kubica by po zranění mohl testovat pro Pirelli

Singapur

Bývalý pilot Robert Kubica by se mohl zkusit vrátit po vážných zdravotních problémech do formule přes testovací jízdy pro Pirelli. Exkluzivní dodavatel pneumatik pro monoposty F1 zvažuje, že by nabídl sedmadvacetiletému Polákovi angažmá. Podobným způsobem se do kokpitů dostalo v minulosti už několik jezdců.

Foto: David Davies, ČTK

Polský závodník Robert Kubica.

Článek

"Je jedním z kandidátů. Když bude zdravotně fit, mohl by pro nás rok jezdit a vybudovat si dobrou pozici pro návrat v roce 2014," připustil ředitel Pirelli Paul Hembery na Velké ceně Singapuru.

Přes testy pro výrobce pneumatik se do kokpitu F1 v minulých letech dostali třeba Nick Heidfeld, Romain Grosjean nebo Pedro de la Rosa. A současný testovací jezdec Jaime Alguersuari už údajně místo pro příští sezonu v královské třídě našel.

Kubica je vášnivým jezdcem rallye a právě při ní se loni v únoru vážně zranil. Málem přišel o pravou ruku, podstoupil několik operací. Do rallyeové soutěže už se pro zábavu vrátil a v minulém týdnu měl opět nehodu, tentokrát malou. Sám však přiznal, že jeho šance na návrat do formule 1 je minimální.

"Naděje umírá poslední. Pořád v to věřím, ale zůstávám nohama na zemi. Není to tak, že můj život ztratí smysl, když se (do formule) nevrátím," řekl Kubica. "Pořád mám při řízení ještě hodně omezení, a to mluvím o normálním autě," přiznal bývalý jezdec stáje Renault, vítěz Velké ceny Kanady v roce 2008. Tehdy také dosáhl nejlepšího výsledku, když skončil v mistrovství světa celkově čtvrtý.

Reklama

Související témata: