Hlavní obsah

Podle člena FIA trvalo Kovalainenovo vyproštění z vozu dlouho

MADRID

Vyproštění Heikkiho Kovalainena z nabourané formule při Velké ceně Španělska trvalo podle předního člena bezpečnostní komise Mezinárodní automobilové federace příliš dlouho. Lékař Stephen Olvey proto prohlásil, že formule 1 musí zlepšit bezpečnostní podmínky jezdců při závodech.

Článek

"Když jste v bezvědomí a možná nedýcháte, tak máte asi dvě až tři minuty než se vám stane něco vážného," řekl agentuře AP Olvey. "Budeme se incidentem zabývat, protože k jezdcům v havarovaných vozech je potřeba dostat se ještě rychleji," dodal. "Před 12 lety by ho takový náraz zabil.

Vzhledem k bezpečnostní technologii vozu a na trati to byl relativně neškodný incident," přidal neurochirurg nemocnice v Miami, podle kterého měl Kovalainen také štěstí, že prasklá pneumatika jen škrtla Finovu helmu. "Kdyby mu zachytila krk, zranění by byla velmi vážná a mohla by mu utrhnout i hlavu," prohlásil Olvey.

Kovalainenovi se roztrhla v zatáčce pneumatika a ve vysoké rychlosti kolem 240 km/h narazil do ochranné bariéry. Po nárazu byl chvíli v bezvědomí, po vyproštění ze zdemolovaného monopostu byl finský mladík už při vědomí převezen k vyšetření, které odhalilo jen otřes mozku a naražený loket. Pilot McLarenu byl v pondělí propuštěn z nemocnice a doufá, že bude moci závodit na Velké ceně Turecka za necelé dva týdny.

Reklama

Související témata: