Hlavní obsah

Sainz byl nejrychlejší druhý den testů F1 v Bahrajnu

Carlos Sainz zajel s vozem Ferrari nejrychlejší čas druhého dne závěrečných třídenních testů formule 1 před novou sezonou v Bahrajnu, kde se příští týden pojede úvodní Velká cena. Španěl na okruhu v Sáchiru dosáhl času 1:33,532 minuty.

Foto: Hamad I Mohammed, Reuters

Carlos Sainz s vozem Ferrari na trati v Bahrajnu

Článek

Za Sainzem skončil druhý o necelou půl sekundu úřadující mistr světa Nizozemec Max Verstappen v Red Bullu a za ním byl třetí Lance Stroll s Aston Martinem. Sedminásobný šampion Lewis Hamilton zajel s mercedesem čtvrtý čas s odstupem šesti desetin za Sainzem.

"To je typický Mercedes, který taktizuje a ukáže všechny své zbraně až v prvním závodu," naznačil Sainz, že německá stáj nejezdí v testovacích jízdách na plný plyn. Otázkou ale je, jak se kdo vyrovná s nově upravenou aerodynamikou a většími osmnáctipalcovými koly.

Kevin Magnussen, který nahradil v Haasu Rusa Nikitu Mazepina, s nímž americká stáj ukončila smlouvu kvůli vojenskému útoku jeho země na Ukrajinu, měl v oficiální části dne devátý čas. Dánský pilot ale měl možnost jezdit sám o hodinu déle, což byla první část kompenzace za úvodní den testů, a v příjemnějších podmínkách Sainzův čas pokořil výkonem 1:33,207.

"Je skvělé znovu sedět ve vozu formule jedna. V prvních kolech jsem si zvykal na rychlost, ale jinak mi přišlo, že jsem ani neodešel. A doufám, že se ještě zlepším," řekl po šedesáti kolech Magnussen, který za Haas závodil v letech 2017 až 2020 a předtím jezdil za McLaren a Renault. V poslední době startoval v americkém seriálu IMSA SportsCar Championship.

Nepříjemnost si prožil Nicholas Latifi. Po 12 kolech totiž na jeho williamsu začaly hořet zadní brzdy. "Oprášil jsem své hasičské schopnosti," řekl Kanaďan. Důvodem jeho problémů byly náročné podmínky: na pouštním okruhu silně fouká a teploty dosahují 38 stupňů Celsia.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace zítra 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace