Hlavní obsah

Šéf F1 Ecclestone by rád viděl na svém místě Hornera z Red Bullu

Sao Paulo

Promotér formule 1 Bernie Ecclestone se sice v 83 letech těší dobrému zdraví, přesto už vyhlíží svého nástupce. Ideálního kandidáta našel v šéfovi mistrovského týmu Red Bull Christianu Hornerovi, ten však o funkci nemá zájem.

Foto: Mike Stone, Reuters

V týmu Red Bullu je dobrá nálada. Mistr světa Sebastian Vettel z Německa (uprostřed) baví poradce Helmuta Marka (vpravo) a šéfa Christiana Hornera. Ten pozici promotéra F1 po Eccelstonovi převzít nechce.

Článek

"Christian by byl ideální," uvedl Ecclestone. O budoucnosti dlouholetého vládce F1 se už nějakou dobu spekuluje, i kvůli obžalobě z podplácení při prodeji práv v Německu, ze které se bude příští rok zodpovídat u soudu.

Proto není vyloučeno, že Ecclestone svou funkci předá někomu jinému a v začátcích mu bude pomáhat. "Byl bych rád, kdybych mohl být Christianovi v přechodovém období k ruce. Chce to někoho, kdo sport zná. Kdyby přišel někdo z venku, nějaký manažerský typ, tak s tím bych nevydržel ani pět minut. Doufám, že to s Christianem klapne," dodal.

I když bylo Hornerovi minulý týden teprve 40 let a je tedy o více než polovinu mladší, má s Ecclestonem hodně blízký vztah. Loni byl jedním z mála hostů na jeho třetí svatbě a partnerky obou Angličanů jsou přítelkyněmi.

Nicméně Horner o funkci vládce formule 1 nestojí. "Nemám o tuhle roli zájem. Soustředím se na vedení týmu," uvedl muž, jenž šéfuje Red Bullu od roku 2005 a v posledních čtyřech sezónách s ním získal Pohár konstruktérů a díky Sebastianu Vettelovi i individuální tituly. "Navíc když vezmete v úvahu Bernieho zdraví, ten nás všechny přežije," řekl s úsměvem Horner.

Reklama

Související témata: